ceciliaehrling

Cecilia Ehrling Danermark

Annons

Stjärnbagare 

Hej!

Hoppas ni såg programmet i måndags när jag blev stjärnbagare?! Riktigt kul att det gick så bra. Jag ska erkänna, innan programmet så bakade jag aldrig men när det var klart att jag skulle vara med satte jag igång att öva direkt, tävlingsmänniskan som jag är. 

Denna vecka bakade jag kakor och rån. Tre sorters kakor, kolakakor, vanilj- och chokladkaka och en kaka med vitchoklad och nötter. De blev riktigt goda alla tre. 

Rullrån som jag gjorde som utmaning, fyllda med nutellagrädde. Mums!

Hoppas ni blir inspirerade att baka något av detta. 

Kram C

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Uppdatering från Rhodos

Hej!

Sitter nu i solen och laddar inför sista passet för idag. Har på förmiddagen haft ett jive-danspass. Nu är vi halvvägs in i resan och har hittills haft det riktigt bra. Härliga människor, god mat, sol och värme plus att man får betalt för att vara här. Bättre kan det väl inte bli? Men nu börjar jag längta hem efter Fredrik. Han ligger hemma och är sjuk och har ingen som tar hand om honom. På lördag åker jag hem och då ska vi ut och fira att jag fyllde år i måndags om han är frisk. 

Ikväll väntas grekisk middag och föreläsning.

Kram på er! 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Min tid med anorexi

I kvällens avsnitt i Hela kändis-Sverige bakar kommer jag berätta lite kort om min tid med anorexi. Här kommer ett litet inlägg om det..

När jag var 14 år drabbades jag av anorexi. Som minst vägde jag 40 kg. Det var inte så att jag spydde och höll på med sånt men jag levde på äpplen och tränade stenhårt. Under ca ett års tid var jag rejält underviktig och även om vikten i sig sen stabiliserade sig följde det med mig mentalt under många år. Anledning till att jag drabbades är svårt att peka ut. Det finns nog flera orsaker.

Bl.a. var jag ”duktiga flickan” som alltid ville prestera. En annan stor orsak var dansen och alla krav som ställs där om att både du själv och dansen ska se så bra ut. Nu ska jag så klart inte skylla på dansen men där förekommer en mentalitet som jag tror kan vara skadlig för en del ungdomar.

Det var såklart en jättejobbig period i mitt liv men jag hade ett oerhört stöd i mina föräldrar. Dock så räcker det inte med bara ett bra stöd. Självklart är det väldigt viktigt men det är du som är sjuk som måste bestämma dig om du vill bli frisk eller inte. Nu är inte det ”så bara” och man behöver såklart hjälp med sånt.

Just nu finns det artikel som Aftonbladet skrivit om detta. Här har ni länken om ni vill läsa mera.

Idag har jag en, vad man får kalla det, sund inställning till min kropp och mat. Jag äter hälsosamt men unnar mig sånt jag gillar då och då. Ja, ganska ofta faktiskt. 🙂 Under Let’s Dance-säsongerna tränar jag oerhört mycket och då passar jag på att smälla i mig det mesta av vad jag gillar och kommer över. Jag äter faktiskt betydligt mer onyttigt…och MER…än min man under de perioderna. 🙂

Det finns såklart hur mycket som helst jag skulle kunna skriva och berätta om det här och jag lovar att jag någon gång i framtiden kommer göra det. Om det blir på en blogg eller i en bok, det visar sig…

Ta hand om er och glöm inte att älska era kroppar och er själva. Lagom är bäst! <3

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Äntligen på plats! 

Hej från Rhodos! 

Nu är vi äntligen på plats på Rhodos och första dagen är avklarad. Ett härligt team ledare och 120 deltagare som är laddade för träning och inspiration. På schemat idag står två klasser och en föreläsning. Att åka på träningsresor är bland det bästa jag vet. Bra mat, massor av träning och sol. 

Kramar C

Annons
Kommentera (2)

Kommentera

  1. Barbro

    Vad kul du måste ha med träning o mat allt på samma gång.
    Även grattis till dej idag.
    Ha nu bra dag/ kram

Se fler...

När det inte blir som man har tänkt sig

Hej!

Hoppas ni mår bra! Har precis kommit hem från ett dygns jobb på Cinderella. Tony var bortrest så David och Malin blev inkallade istället för att göra showen och jag skulle leka Tony. Men eftersom Malin var skadad fick jag dansa med David istället. Vi hade 1 timme på oss att sätta showen. Stressigt men det gick. 🙂Under resan blev det såklart mycket skvaller och prat om Let’s Dance. Älskar verkligen att jobba med detta par. Proffsiga men också så fina människor. Imorgon är det lugnt. Ska gå en promenad med min favorit Jeanette och hennes bebis Edvin. Sen tänkte jag åka in till stan för att kolla på något fint till resan på lördag. Tänk en hel vecka i sol och värme. 

Ha en fortsatt fin kväll!

Kram C 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera