Annawii

BEETROOT SALAD WITH FETA CHEESE

beetroot salad with festa cheese
beetroot salad with feta
Jag håller ju som sagt på med en utmaning i samarbete med Kelloggs Special K där jag ska laga mer mat från grunden (minst 4 rätter per vecka) och det går rätt bra. Ju mer mat jag lagar och äter, desto mer sugen blir jag på riktig mat och inte bara ”mellanmåls”-mat. En rätt som jag fastnat för på sistone är rätten ovan, sallad med varma rödbetor och festaost, eftersom den både är enkel att göra och fantastiskt god! Allt man behöver är kokta rödbetor som man skär i tunna skivor och sedan rostar i ugnen med lite havssalt i ca: 30 minuter. Därefter gör man en sallad med mixade salladssorter plus honung och havssalt, lägger på rödbetorna och smular över ca: 100 gram fetaost. Det är löjligt enkelt, smakar delikat och man får i sig massor av vitaminer och nyttigheter!
Bon appétit!
/I’m doing a challenge in collaboration with Kelloggs Special K where I’m going to cook more food from scratch (at least 4 dishes á week) and it’s going good. The more food I cook and eat, the more cravings I get for real food and not only sandwiches, quark and oatmeal. One dish I really like is the dish above, beetroot salad with feta cheese, because it’s simple to make and tastes delicious! All you need is a bunch of boiled beetroots which you slice and roast in the oven with sea salt in 30 minutes. When they are ready you put them on a salad with some honey dressing and add feta cheese on the top. It is super easy to make, tastes fantastic and contains lots of good vitamins! Bon appétit!

Read more about my change and challenge yourself at Special K

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    Ser gott ut! Men för mig är det där mer ett tillbehör än en rätt. Det saknas en proteinkälla till tycker jag, som kyckling,fisk eller kött. Eller någon quorn/soyaprodukt för vegetarianer, kanske quornfile 🙂 gör det mer matigt 🙂

  2. Laura

    Awesome! Har allting hemma, då vet jag vad det blir för lunch imorgon 🙂
    Ett annat tips är quinoa, jag älskar att göra sallad med quinoa, spenat, sockerärtor, cocktail tomater, fetaost, salladskål, eventuellt solroskärnor, sedan bara på med lite olivolja, salt och balsamico. Mums 🙂

  3. Anna-Märta Stålnäve

    Åååh det är ju SÅ gott! Testa med riktig chevre (getost) till istället för fetaost om du vill lyxa till det någon dag. SÅ gott, speciellt toppat med honung (som du sa) och ett gäng valnötter (bra fetter!).