Som en av de sista i världen har jag nu provat det lilla mirakelfröet Chia. Jag måste säga att jag blev mycket positivt överraskad från att ha varit skeptiskt.
Jag såg framför mig en slemmig sörja á la linfröavkok som jag torterade i mig i slutet av 80-talet när det var på modet att fasta. Jag klarade bara 1/2 dag max.
Nej, chiafrön blir något annat eller det är nog rättare sagt smaksättarna som är avgörande. Första chiapuddingen gjorde jag med rismjölk och vaniljpulver toppad med en söt/stark/syrlig jordgubbs/äpple/tranbärsröra.
Sedan testade jag ”sylt” 250 gram tinade blåbär och hallon rördes ihop med 1 krm vaniljpulver, 2 msk chiafrön och lite agavesirap. Denna har jag nu använt till smoothies och blandat med naturell yoghurt. Mättande, goda och snabba frukostar! (som man har förberett kvällen innan)
Chia – Mamma Mia!
Kommentarer
Lämna ett svar
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Vi har chiafrön i det mesta. Hemmagjorda müslin, bananpannkakorna, matbröd, t.o.m. när jag bakade kanelbullar sist hade jag i chiafrön och linfrön.
Puddingen har jag inte testat ännu.