Chia – Mamma Mia! – Det ljuva 40+ livet

Det ljuva 40+ livet

Chia – Mamma Mia!

chia1Som en av de sista i världen har jag nu provat det lilla mirakelfröet Chia. Jag måste säga att jag blev mycket positivt överraskad från att ha varit skeptiskt.
Jag såg framför mig en slemmig sörja á la linfröavkok som jag torterade i mig i slutet av 80-talet när det var på modet att fasta. Jag klarade bara 1/2 dag max.
Nej, chiafrön blir något annat eller det är nog rättare sagt smaksättarna som är avgörande. Första chiapuddingen gjorde jag med rismjölk och vaniljpulver toppad med en söt/stark/syrlig jordgubbs/äpple/tranbärsröra.
Sedan testade jag “sylt” 250 gram tinade blåbär och hallon rördes ihop med 1 krm vaniljpulver, 2 msk chiafrön och lite agavesirap. Denna har jag nu använt till smoothies och blandat med naturell yoghurt. Mättande, goda och snabba frukostar! (som man har förberett kvällen innan)

chia

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mias Mix

    Vi har chiafrön i det mesta. Hemmagjorda müslin, bananpannkakorna, matbröd, t.o.m. när jag bakade kanelbullar sist hade jag i chiafrön och linfrön.
    Puddingen har jag inte testat ännu.