Header Image

Det ljuva 40+ livet

Jag fyllde 40 år sommaren 2011 och så här är mitt liv på andra sidan kullen. Jag är sambo med D och tillsammans har vi två augustitjejer födda 2006 och 2008. Vi bor lite lantligt på Ingarö i Stockholms skärgård. När jag inte är på jobbet myser jag med familjen, fotograferar, pysslar, sjunger och tränar döttrar i friidrott. Om inget annat anges är alla bilder fotograferade av mig. <I>Kontakt:<BR> 40plus(at)outlook.com</I>

Blommiga brytbröd

Publicerad,

Festliga blommiga brytbröd blir fina på buffébordet när det nalkas fest. Eller kanske till den härliga helgfrukosten/brunchen?
brytbrod

Brytbrödsblommor
100 g smör
8 dl vatten
1 frp jäst (50g)
1 tsk salt
ca 2 l mjöl
uppvispat ägg
vallmofrön
flingsalt
Smält smör och häll på mjölk, värm till 37 grader. Smula jästen i en bakbunke. Häll i degvätskan, lite i taget och rör om till jästen löst upp sig. Tillsätt salt och större delen av mjölet. Arbeta degen smidig i maskin 5 minuter. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Arbeta degen på bakbord och dela den i 50 delar (väg degbitarna om exakt samma storlek önskas). Rulla varje bit deg till en liten boll och lägg dem nära (0,5 cm) varandra i en blomformation på bakplåt. 19 stycken för stora blommor eller 7 för lite mindre. Jäs i 30 minuter. Pensla med ägg och strö över vallmofrön och flingsalt. Grädda på 225 grader i ca 15 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *