Det ljuva 40+ livet

Blommiga brytbröd

Festliga blommiga brytbröd blir fina på buffébordet när det nalkas fest. Eller kanske till den härliga helgfrukosten/brunchen?
brytbrod

Brytbrödsblommor
100 g smör
8 dl vatten
1 frp jäst (50g)
1 tsk salt
ca 2 l mjöl
uppvispat ägg
vallmofrön
flingsalt
Smält smör och häll på mjölk, värm till 37 grader. Smula jästen i en bakbunke. Häll i degvätskan, lite i taget och rör om till jästen löst upp sig. Tillsätt salt och större delen av mjölet. Arbeta degen smidig i maskin 5 minuter. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Arbeta degen på bakbord och dela den i 50 delar (väg degbitarna om exakt samma storlek önskas). Rulla varje bit deg till en liten boll och lägg dem nära (0,5 cm) varandra i en blomformation på bakplåt. 19 stycken för stora blommor eller 7 för lite mindre. Jäs i 30 minuter. Pensla med ägg och strö över vallmofrön och flingsalt. Grädda på 225 grader i ca 15 minuter.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.