En av mina favoritglassmaker sedan länge är himmelsk röra. Det var så klart marshmallowsen jag ville åt, men det var alltid väldigt snålt tilltaget med just den ingrediensen och man fick vara glad om man fick en marshmallow i var tionde tugga.
Detta kan jag nu råda bot på i egenskap av lycklig glassmaskinägare. Här är min himmelska röra med minst 10 bitar marshmallows i varje tugga! Ok, t.o.m jag erkänner att det kanske blev lite väl många. I receptet nedan har jag minskat mängden marshmallows något.
Chokladglass med marshmallows & lite karamellkrisp
-
3 dl mjölk
1 dl grädde
100 g Lindt mörk choklad Excellence Caramel Seasalt
1/2 dl raw kakao
3 äggulor
1/2 dl socker
2 dl marshmallows (mini eller stora delade i mindre bitar)
Värm mjölk och grädde. Dela chokladen i mindre bitar och låt dem smälta i mjölkblandningen långsamt under omrörning. Ta kastrullen av värmen. Vispa äggulor och socker fluffigt. Blanda i äggfluffet i mjölken när den har svalnat något. Värm upp till nästan kokning och låt sjuda under omrörning till blandningen fått en något tjockare konsistens. Kyl ner i ett vattenbad och ställ sedan i kylskåp så att smeten blir riktigt kall. Vänta gärna till nästa dag.
Häll den kalla smeten i glassmaskinen och kör på enligt tillverkarens instruktioner. När den är klar sleva upp glassen i tätslutande burk och rör i alla marshmallows så att de blir någorlunda jämnt fördelade. Frys en timme. Servera och njut av alla smaskiga marshmallows.