I fredags hade jag nöjet att få träffa mina medtävlande i Cono Sur Blogger Competition 2015. Tillsammans avnjöt vi en ljuvligt god meny med rätter som harmoniserade till Cono Surs vinutbud komponerad av Julius Wallmo på Restaurangakademien.
Julius Wallmo från Restaurangakademien och Li Berger från Spring Wine hälsar välkomna och berättar om kvällens upplägg. Allt medan vi sippade på Cono Sur Sparkeling Brut och knaprade på rotfruktschips och nötter.
Flera moment av rätterna var förberedda av Restaurangakademin, men vi fick äran lägga den sista touchen. Vi gick självklart in för uppgiften och delade snabbt upp oss vid de fyra stationerna för att köra igång.
Här förbereds Råbiff på innanlår med potatisskum, bondbönor, krasse & picklad scharlottenlök. av bland andra Monika och Rebecca.
Sandra och Linda ordnar med kantarellerna som ska vara till Kantarellrisotto med tryffel. Fjärde rätten på menyn. Anders dekorerar Kyckling- & anklevercreme på surdegskrutong med portvinskokt lök. Cattis & Karin preparerar Rimmad gös med skivad fårticka, krondillsemulsion och forellrom.
Pia skivar gös och Anna hackar lök.
Annette lägger äppelbitar på de små surdegskrutongerna med kyckling- & anklevercreme.
Till det här serverades Cono Sur, Gewurztraminer.
Till gösen som stod näst på tur drack vi Cono Sur, Single vineyard Organic Chardonnay. Därefter Cono Sur, Ocio Pinot Noir till Råbiffen och slutligen Cono Sur, Cabernet savingnon, Carmenere till Kantarellrisotton.
Sist men inte minst bjöds på en delikat liten dessert med sensommarhallon.
Tack Kinna, Agnieszka & Spring Wines för en trevlig kväll och ett fantastiskt arrangemang!
Rösta på din favorit fram till den 15 september i Cono Surs recepttävling här. Jag skulle förstås bli väldigt glad om du la din röst på min limebakade tork med räknudlar.
De tävlande är:
Lammracks med svartvinbärssås, krossad potatis med chevré och nässlor, kålrabbisallad med körvel och friterad rödbeta.
Karin Walker
Råbiff My Way
Magnus Reuterdahl
”Skogsfruns Oxfilépasta”
Michaela Ambjörnsson
Svartavinbärsfylld köttrulle med tillbehör
Sara Edman
Hett fläsklägg med tryffelpuré och rårörda lingon
Jessica Sundberg
Flädergravad lax med potatiskaka och bubbliga gurkkulor
Rebecca Saari
Calvados- och långpepparmarinerad kalv med hasselbackad jordärtskocka och morot samt gravad äggula och lökkräm
Hanna Nilsson
Ugnsbräserat lammbog med sötpotatis och bakade tomater
Håkan och Anki Mårtensson
Salsicciafylld salviakyckling med potatiskaka och grön valnötskräm
Pia Wall
Grillad ryggbiff med wasabi-bearnaise, parmesanfries och sojaslungade gröna bönor.
Sofija Torebo Strindlund
Grillad Lax med Basilika Sås
Lina
Limebakad torsk med räknudlar
Anna-Karin Sallander
Rimmad torskrygg,rödbeta,rödbetsjuice,fänkålsolja, gransirap och citron cest
Jimmie Göransson
Hälleflundra lättrimmad och med knaperstekt skinn, Pommes Anna, välstinkande vitvinssås, druv och fänkålssallad med vinmarinerade sultanrussin, friterade brysselkålsblad och granatäpple
Erik Hansson
Torskrygg med kokt potatis och riven pepparrot
Cattis Legelius
Färsk pasta med bacon,örter & skogens guld
Linda Karlsson
Grillad torskrygg med tryfflad palsternackspuré, fruktsalsa och örtsmör
Madeleine Landley
Persiljepesto Ceviche med Peruanska nyanser
Amanda Berg
Kanelmarinerad lammfilé med granatäppelsmör och chévrepuré
Sandra Callermo
Högrevsgryta med fräst svartkål och rökig paprikamajonnäs
Nina Wictorin
Soppgryta av härlig buljong med bönor, rotfrukter, tomater och kyckling med knaprigt skinn
Gunilla Blixt
Tortilla med Kryddiga Lammfärsjärpar och Myntacrème
Annette Holmblad
Äppelmustfylld kyckling med potatispuré, primörer och nästan bränd grädde
Anders Gustavsson
Lammracks med mullbärsglaze och parmesanpotatismos toppad med skogens guld
Anna Demirian
Krispiga Tostadas med räkor och fisk
Linda Wittek Råberg
Lammracks med potatiskaka och brynt morotskräm
Monika Hallberg
Helgrillad lammfiol med färsk ört och vitlök
David Sundgren
Lycka till i tävlingen 🙂 Ha en fin dag, kram Lina
Tack och lycka till själv – kram