Ett mattips inför nationaldagen på lördag. Förbered den redan dagen innan så är den riktigt smarrig när den serveras på lördag.
Räk- & laxtårta
200 g smulat danskt rågbröd
30 gram smält smör
200 g kallrökt lax
200 g skalade räkor delade i mindre bitar
2 dl cremé fraiche
200 g Philadelphiaost
1 dl Turkisk yoghurt 10%
3 gelantinblad
1/2 dl hackad dill
1 finhackad rödlök
1 burk röd stenbitsrom
kokt ägg, citron och dillkvist till dekoration
30 gram smält smör
200 g kallrökt lax
200 g skalade räkor delade i mindre bitar
2 dl cremé fraiche
200 g Philadelphiaost
1 dl Turkisk yoghurt 10%
3 gelantinblad
1/2 dl hackad dill
1 finhackad rödlök
1 burk röd stenbitsrom
kokt ägg, citron och dillkvist till dekoration
Blanda brödsmulor, tryck ut massan i en form med löstagbara kanter och ställ i kylen. Lägg gelabtinbladen i blöt ca 5 min. Blanda ost, yoghurt, 1dl créme fraiche, lax, räkor, dill och rödlök. Krama ut gelabtinbladen och låt smälta i kastrull med 1 dl créme fraiche. Häll blandningen över den kylda brödbitten och ställ in inkylen minst två timmar, men gärna till nästa dag.
Dekorera tårtan med stenbitsrom, kokt ägg, citron och dill innan servering.