Det ljuva 40+ livet

Smarriga räk- & laxtårtan

laxraktartaEtt mattips inför nationaldagen på lördag. Förbered den redan dagen innan så är den riktigt smarrig när den serveras på lördag.

Räk- & laxtårta
    200 g smulat danskt rågbröd
    30 gram smält smör
    200 g kallrökt lax
    200 g skalade räkor delade i mindre bitar
    2 dl cremé fraiche
    200 g Philadelphiaost
    1 dl Turkisk yoghurt 10%
    3 gelantinblad
    1/2 dl hackad dill
    1 finhackad rödlök
    1 burk röd stenbitsrom

    kokt ägg, citron och dillkvist till dekoration

Blanda brödsmulor,  tryck ut massan i en form med löstagbara kanter och ställ i kylen. Lägg gelabtinbladen i blöt ca 5 min. Blanda ost, yoghurt, 1dl créme fraiche, lax, räkor, dill och rödlök. Krama ut gelabtinbladen  och låt smälta i kastrull med 1 dl créme fraiche.  Häll blandningen över den kylda brödbitten och ställ in inkylen minst två timmar, men gärna till nästa dag.

Dekorera tårtan med stenbitsrom, kokt ägg, citron och dill innan servering.  

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.