Header Image

Det ljuva 40+ livet

Jag fyllde 40 år sommaren 2011 och så här är mitt liv på andra sidan kullen. Jag är sambo med D och tillsammans har vi två augustitjejer födda 2006 och 2008. Vi bor lite lantligt på Ingarö i Stockholms skärgård. När jag inte är på jobbet myser jag med familjen, fotograferar, pysslar, sjunger och tränar döttrar i friidrott. Om inget annat anges är alla bilder fotograferade av mig. <I>Kontakt:<BR> 40plus(at)outlook.com</I>

Chia – Mamma Mia!

Publicerad,

chia1Som en av de sista i världen har jag nu provat det lilla mirakelfröet Chia. Jag måste säga att jag blev mycket positivt överraskad från att ha varit skeptiskt.
Jag såg framför mig en slemmig sörja á la linfröavkok som jag torterade i mig i slutet av 80-talet när det var på modet att fasta. Jag klarade bara 1/2 dag max.
Nej, chiafrön blir något annat eller det är nog rättare sagt smaksättarna som är avgörande. Första chiapuddingen gjorde jag med rismjölk och vaniljpulver toppad med en söt/stark/syrlig jordgubbs/äpple/tranbärsröra.
Sedan testade jag ”sylt” 250 gram tinade blåbär och hallon rördes ihop med 1 krm vaniljpulver, 2 msk chiafrön och lite agavesirap. Denna har jag nu använt till smoothies och blandat med naturell yoghurt. Mättande, goda och snabba frukostar! (som man har förberett kvällen innan)

chia

1 Kommentar

  1. Vi har chiafrön i det mesta. Hemmagjorda müslin, bananpannkakorna, matbröd, t.o.m. när jag bakade kanelbullar sist hade jag i chiafrön och linfrön.
    Puddingen har jag inte testat ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *