Header Image

Det ljuva 40+ livet

Jag fyllde 40 år sommaren 2011 och så här är mitt liv på andra sidan kullen. Jag är sambo med D och tillsammans har vi två augustitjejer födda 2006 och 2008. Vi bor lite lantligt på Ingarö i Stockholms skärgård. När jag inte är på jobbet myser jag med familjen, fotograferar, pysslar, sjunger och tränar döttrar i friidrott. Om inget annat anges är alla bilder fotograferade av mig. <I>Kontakt:<BR> 40plus(at)outlook.com</I>

Jordgubbs & basilikalemonad

Publicerad,

Men. Mums så god och läskande den här blandningen blev. Just nu är det bra pris på jordgubbar i många affärer, inte svenska förvisso men de spanska är förvånansvärt smakrika och man får hålla till godo med dem i väntan på sommaren. Basilika och jordgubbar är en mycket trevlig kombination.

jordgubbsbasilikalemonad_ingredienser

Jordgubbs & basilikalemonad

ca 1 liter

  • 500 g jordgubbar
  • 1 kruka basilika
  • saft och lite skal från 2 citroner
  • 1 liter vatten
  • 2 dl socker
  • Koka upp 3 dl vatten och 2 dl socker. Rör om så att sockret löser upp sig. Lägg i 250 gram skivade jordgubbar och låt koka i 10 minuter. Ta av från värmen och lägg i 1 dl basilikablad. Ställ kastrullen svalt och låt blandningen stå och dra ett par timmar. Pressa citronerna. Blanda med citronsaften med jordgubbssockerlagen. Sila bort jordgubbar och basilika. Skär upp 250 g jordgubbar i bitar och lägg i en kanna tillsammans med resterande basilikablad och massor av is. Häll i jordgubbsblandningen och fyll upp med ca 7 dl vatten. Servera.

    En glimt sommar så här under påskledigheten som inte ser ut att bjuda på något vidare vårväder.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *