Header Image

Det ljuva 40+ livet

Jag fyllde 40 år sommaren 2011 och så här är mitt liv på andra sidan kullen. Jag är sambo med D och tillsammans har vi två augustitjejer födda 2006 och 2008. Vi bor lite lantligt på Ingarö i Stockholms skärgård. När jag inte är på jobbet myser jag med familjen, fotograferar, pysslar, sjunger och tränar döttrar i friidrott. Om inget annat anges är alla bilder fotograferade av mig. <I>Kontakt:<BR> 40plus(at)outlook.com</I>

Bananbröd i muffins och tårtform

Publicerad,

Kanske inte de finaste skapelserna vi har gjort här hemma, men ack så gott, saftigt och mättande bananbrödet blev.

bananabread cake

Bananbröd med kokos och morot

12 muffins

  • 1 dl kokos
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 1 krm salt
  • 50 g brynt smör
  • 2 mogna mosade bananer
  • 2 uppvispade ägg
  • 1 dl farinsocker
  • 2 små rivna morötter
  • Koka upp mjölk och kokosflingor, ställ åt sidan och låt svalna. Blanda mjöl, bakpulver, salt, kanel och muskot i en bunke. Vispa ihop smör och farinsocker i en annan bunke, tillsätt ägg, mosad banan och kokosmjölk. Blanda i de torra ingredienserna och vispa ihop till en jämn smet. Blanda slutligen i morötterna. Fördela smeten i 12 muffinsformar. Grädda på 200 grader i 15 minuter. Låt svalan på bakgaller.

    Topping

  • 50 g rumsvarmt smör
  • 100 g Philadelphia
  • 1 msk kakao
  • 3 dl florsocker
  • Vispa smör och Philadelphia smidigt rör i kakao och florsocker till en jämn smet. Om den blir för lös tillsätt mer florsocker.

    bananabread muffinsFågelboen är gjorda av mandelmassa pressad genom en vitlökspress och äggen är rullade av sugarpaste.

    Mandelmassa

    2 dl mandelmjöl
    1/2 dl socker
    1/2 msk kakao
    1 msk vatten

    Minitårtan består av skivade muffins, med topping mellan bottnarna och vackert dekorerad med non-stop.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *