Header Image

Det ljuva 40+ livet

Jag fyllde 40 år sommaren 2011 och så här är mitt liv på andra sidan kullen. Jag är sambo med D och tillsammans har vi två augustitjejer födda 2006 och 2008. Vi bor lite lantligt på Ingarö i Stockholms skärgård. När jag inte är på jobbet myser jag med familjen, fotograferar, pysslar, sjunger och tränar döttrar i friidrott. Om inget annat anges är alla bilder fotograferade av mig. <I>Kontakt:<BR> 40plus(at)outlook.com</I>

Jordgubbskräm

Publicerad,

JordgubbskrämVi passar på att frossa i jordgubbar – de är ju så billiga just nu. De som växer i vårt jordgubbsland får vi inte ha ifred trots att jag har täckt dem med ett blått nät.

Jordgubbskräm är enkelt göra och gott som efterrätt eller mellanmål.

1 kg jordgubbar i mindre bitar
5 dl vatten
2,5 dl socker
eventuellt lite rabarber
1 tsk vaniljsocker
4 msk maizena utrört i lite kallt vatten

Koka upp under omrörning och låt sjuda till bären mosat till sig. Tillsätt maizenan och koka försiktigt till krämen fått rätt koncisetens. Kyl. Servera med mjölk.

1 Kommentar

  1. Så gott det ser ut, och extra aptitligt blir det med jordgubbarna på pinnen som dekoration. Tack för tipset 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *