I fredags blev det en extra festlig middag från tastelines barnkasse. Den krävde en del preparerande, men väl värt allt pill. Maten uppskattedes av hela familjen.
Hasselbackspotatis med festlig fläskfilé
800 g potatis
50 g smör
2 msk olivolja
1/2 dl ströbröd
500 g fläskfilé
100 g färskost
1 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull och tilsätt oljan. Skala potatisarna och skär av en bottenplatta så att de står stadigt. Skiva tunt men inte rakt igenom. Ställ potatisarna i en ugnsfast form och pensla på hälften av smörblandningen sätt in i ugnen i 20 minuter. Ta ut och pensla på resten av smöroljan, strö över salt, peppar och ströbröd ställ in i ugnen ytterligare 20 minuter.
Putsa fläskfilén,skär den i 2-3 cm stora bitar och krydda med salt och peppar. Bryn köttet i en stekpanna och lägg bitarna i en ugnssäker form.
Blanda färskost, creme fraiche, en pressad vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar. Bred såsen över fläskfilén. Gratinera i ugn 10 minuter.
Servera en sallad till med sallad, mörötter, gurka, 1/2 pressad citron, lite olivolja och flingsalt.
Hasselbackspotatis med festfilé
Kommentarer
Lämna ett svar
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Ett tips: lägg potatisen i en stor träsked när man ska skära , så slipper man gå för långt med kniven.