Header Image

Det ljuva 40+ livet

Jag fyllde 40 år sommaren 2011 och så här är mitt liv på andra sidan kullen. Jag är sambo med D och tillsammans har vi två augustitjejer födda 2006 och 2008. Vi bor lite lantligt på Ingarö i Stockholms skärgård. När jag inte är på jobbet myser jag med familjen, fotograferar, pysslar, sjunger och tränar döttrar i friidrott. Om inget annat anges är alla bilder fotograferade av mig. <I>Kontakt:<BR> 40plus(at)outlook.com</I>

Hasselbackspotatis med festfilé

Publicerad,

I fredags blev det en extra festlig middag från tastelines barnkasse. Den krävde en del preparerande, men väl värt allt pill. Maten uppskattedes av hela familjen.

Tastelines barnkasse från mathem.se

Hasselbackspotatis med festlig fläskfilé
800 g potatis
50 g smör
2 msk olivolja
1/2 dl ströbröd
500 g fläskfilé
100 g färskost
1 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
salt & peppar

preparera hasselbackspotatis

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull och tilsätt oljan. Skala potatisarna och skär av en bottenplatta så att de står stadigt. Skiva tunt men inte rakt igenom. Ställ potatisarna i en ugnsfast form och pensla på hälften av smörblandningen sätt in i ugnen i 20 minuter. Ta ut och pensla på resten av smöroljan, strö över salt, peppar och ströbröd ställ in i ugnen ytterligare 20 minuter.
Putsa fläskfilén,skär den i 2-3 cm stora bitar och krydda med salt och peppar. Bryn köttet i en stekpanna och lägg bitarna i en ugnssäker form.
Blanda färskost, creme fraiche, en pressad vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar. Bred såsen över fläskfilén. Gratinera i ugn 10 minuter.
Servera en sallad till med sallad, mörötter, gurka, 1/2 pressad citron, lite olivolja och flingsalt.

tasteline barnkasse hasselbackspotatis

1 Kommentar

  1. Ett tips: lägg potatisen i en stor träsked när man ska skära , så slipper man gå för långt med kniven.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *