Det ljuva 40+ livet

Hasselbackspotatis med festfilé

I fredags blev det en extra festlig middag från tastelines barnkasse. Den krävde en del preparerande, men väl värt allt pill. Maten uppskattedes av hela familjen.

Tastelines barnkasse från mathem.se

Hasselbackspotatis med festlig fläskfilé
800 g potatis
50 g smör
2 msk olivolja
1/2 dl ströbröd
500 g fläskfilé
100 g färskost
1 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
salt & peppar

preparera hasselbackspotatis

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull och tilsätt oljan. Skala potatisarna och skär av en bottenplatta så att de står stadigt. Skiva tunt men inte rakt igenom. Ställ potatisarna i en ugnsfast form och pensla på hälften av smörblandningen sätt in i ugnen i 20 minuter. Ta ut och pensla på resten av smöroljan, strö över salt, peppar och ströbröd ställ in i ugnen ytterligare 20 minuter.
Putsa fläskfilén,skär den i 2-3 cm stora bitar och krydda med salt och peppar. Bryn köttet i en stekpanna och lägg bitarna i en ugnssäker form.
Blanda färskost, creme fraiche, en pressad vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar. Bred såsen över fläskfilén. Gratinera i ugn 10 minuter.
Servera en sallad till med sallad, mörötter, gurka, 1/2 pressad citron, lite olivolja och flingsalt.

tasteline barnkasse hasselbackspotatis

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.