Får jag bjuda på en smaskig efterrätt?
Trädgårdsbärspannacotta toppad med chokladmousse
8 portioner300 g blandade bär (Coops trädgårdsbär)
5 dl vispgrädde
1 1/2 dl gelésocker
Lägg bären i en kastrull och koka ihop dem. Använd en mixerstav och mixa till en slät pure. (jag gillar när det är lite hallonkärnor kvar, annars kan man sila). Rör i socker och grädde och låt koka upp och bubbla en minut. Ta av kastrullen från värmen och häll upp i serveringsskålar. Ställ kallt och låt stelna.
Toppa gärna med chokladmousse – det passar bra till :).
100 g mörk choklad
2 dl grädde
2 msk gelésocker
Blanda grädde och gelésocker i en kastrull och koka upp. Bryt chokladen i små bitar och lägg ner i gräddblandningen och rör tills den löst sig. Ställ i kylskåp tills det är helt kallt. Vispa kraftigt med elvisp så att det blir fast och luftigt. Lägg fluffet i en sprits och spritsa över trädgårdsbärspannacottan.