Trettonbarnsmamman

Kurerar oss…

Jag blev förkyld som jag befarade. Snorar som bara den och tung i huvudet. Lilja börjar sakta men säkert bli piggare men vill inte ha mat och håller sig till vätska vilket är bra nog just nu. David har inte haft mera feber men han har diarré och bajsar ett antal gånger/dag. I normala fall gör han det var tredje/fjärde dag. Han är ändå pigg och vill äta mat så vi avvaktar och ser hur det fortsätter med diarrén.
Jennifer har haft lite ont i örat sen igår men hon tycker inte att det är så illa att hon behöver besöka doktorn….ännu.
Som ni kanske förstår så har dagen gått lite i halvfart. Kurering går först just nu.

image

Lilla hjärtat ❤
Enda gången vi någonsin haft en sån här liten bebis som blivit sjuk var när Alice fick rs ( hon var 4 mån ) och när Oliver fick pungbrock ( han var ca 1 mån ) och opererades. Någon bebis har kanske varit lite snorigt men inget värre än så. Så jag blir lite lite orolig över Davids bajseri då de små kan bli uttorkade så fort. Så vi håller just nu stenkoll på honom och fortsätter det imorgon så väntar vi nog inte med att besöka doktorn.
Har någon av er erfarenheter med en 2-3 månaders som blivit sjuk med diarré?  Berätta gärna.

Nu blir det sängen för mig
Kram ❤

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marijana

    Hej Mirka
    Jag tror det är någon virus. Så hade våran 6 mån pojk med för en vecka och nu är han täppt i näsan så jag tror nästan att det är det i ditt fall med. Äter han och dricker så brukar det vara tecken att de är ok. Våran hade lite feber med en natt sen var det bra. Hoppas nui kryar på er. Kram

  2. Johanna

    Min dotter fick magsjuka med diarré när hon var 9 veckor. Två överfulla blöjor som rann ut på hela skötbordet efter nästan varje amning och så höll det på i två dygn innan det blev bättre. Vi fick rådet av 1177 att amma varannan timme och hålla koll på att hon var pigg, kissade och inte fick feber. Annars skulle vi höra av oss. Hon fortsatte att vara lite kass i magen i en vecka ungefär innan hon var helt återställd.

  3. Magda

    Jag har alltid fått höra av läkare, bvc osv att om en bebis under 3 mån får feber ska de till akuten direkt. Min dotter hade rotavirus när hon var 5,5 mån och helammades. Vi blev inlagda direkt då hon hade 15-20 bajsblöjor/dag.

  4. Johanna

    Vi var inne med vår femmånaders när hon hade diareer i påsk. Vi fick vätskeersättning och råd om att man kan tillsätta lite olja i maten. Det funkade och blev bättre. Men ge mat lite och ofta. Kändes som vi matade gena tiden, men när hon fick lite och ofta så blev diareerna inte så häftiga och många!!

  5. Desiré

    Våra små är födda samma dag och vi har haft samma symtom! Vi var på akuten igår (började i lördags) och tog blodprover, de såg bra ut och sålänge de äter och kissar och är pigga så var förkylningen bara att vänta ut! Men inget kul när de är så små!!! Hoppas det bättrar sig snabbt!

  6. Nettan

    Semper vätskeersättning och håll koll på att han kissar några blöta blöjor per dygn. Kan vara svårt m diarré att veta vad som är vad. Bättre åka in för en läkarbedömning i onödan än att vara osäker om det behövs. Krya på er!

        1. Nina

          Ibland är det bättre att vaccinera än att låta bli. Man kan rädda många liv på det sättet. Alla sjukdomar är inte bra att få. Speciellt inte när man är väldigt liten eller har nedsatt immunförsvar.

        2. Lina S

          Man har ju sett olika resultat av vaccinationer…
          Tror man skall tänka och försöka hitta andra lösningar..

    1. Stina

      Håller med! Vi håller våra barn friska genom att bygga upp ett naturligt immunförsvar o inte spruta in massa gifter o skit som vaccin är!

  7. K

    Vi ska vaccinera vår bebis mot rotaviruset. Görs redan vid 4 veckor. Bra när man har syskon på förskolan som drar med sig magsjuka hem.

  8. Anette

    Min minsta kille reagerade alltid med magen när dom andra var förkylda! Hörde sen att vissa personer gör så, dom får diarré i stället för att bli förkylda. Så där kan också vara en förklaring! Och detta var när han var liten. Nu är han 9 år och har inte reagerat så längre. Hoppas David blir frisk snart! 🙂

  9. Anna

    Att ge tips om majsvälling och vätskeersättning, nja. Ska inte ges till så små barn. Inte välling iaf.

    1. Cissi

      Då är det märkligt att man får de rekomendationerna av sjukvården. Jag tipsade endast om små mängder. Inte flaskmatning 🙂

  10. camilla

    Kan vara Rota virus! mina 2 yngsta fick det.diarre och kräktes i 9 dygn.
    Killen som är hjärtsjuk vart inlagd.
    Lillasyster fick vi sitta och skedmata m vätsla dygnet runt.
    Googla Rota virus…drabbar barn under 2 år oftast.Finns inget bot mer än att ge vätska.

  11. Karoline

    Hej Mirka,
    Du kan koka egen vätskeersättning hemma, ta en liter vatten, 0,5 tsk koksalt, dvs natriumklorid, 2 msk socker, röres till socker o salt löser sig,
    Ge vätskeersättning för varje diarré 5-10 milliliter med spruta. Kräker han ska man ge 5 milliliter var femte minut, upphör kräkning kan man ge tio milliliter efter 30 minuter.
    lycka till och krya på er!

  12. Pernilla

    Håll koll på kisseriet. Min pojke blev uttorkad och kissade inte och var allmänt slö. Vi åkte in då han inte kissat eller ammat på ett tag. När vi kom till akuten åt han (så klart) 🙂 och vi kunde åka hem igen. När han kissade då efter lång tid var det alldeles orange-rött. Men efter det så mådde han bättre… Lycka till o krya på er alla!

  13. Cissi

    En sån himla tur ni haft med barnens sjukdomar! Här har vi bara fyra barn men alla sjukdommar och jäkelskap redan från 2v ålder (då dem blir så griniga och inte kan sova) har fått mig att känna ”aldrig fler barn”. 3 osammanhängande timmars sömn/natt under första småbarnsåret. Flertalet spräckta/inflammerade trumhinnor, halsfluss, jobbiga förkylningar, förkylningsastmor, mängder av magsjukor, höstblåsor, jobbig och långdragen tandsprickning som krävt alvedon och bedövningssalva osv. Ingen hit.

    En av mina jäntor fick RS då hon var 2v, frisk blev hon inte förräns hon var 5mån och sedan dess har hon haft förkylningsastma med förkylning och luftrörsbesvär som kräver medicinering i snitt 2ggr/månad.

    Magsjuka hade hon 3ggr under första året halvåret. 5v var hon första gången. Vi for in på sjukhuset då hon bara spydde utan att nåt få behålla men hon var ej uttorkad. Hon slutade spy efter 2dgr och slutade rallybajsa efter 1v. Det är vanligt med 1veckas diare sa dem på sjukhuset, höll det i sig längre skulle vi höra av oss till dem igen. Till en början gav vi vätskeersättning, 2ml åt gången var 15minut (även nattetid). Vi höll på i ett dygn innan vi kunde öka dosen. Därefter fick hon mjölkersättning i väldigt små mängder.

    Det är lite svårt att ge så små barn ”stoppande” föda. Försök ist att ge vätskeersättning! Och ge mjölkersättning i små mängder. Då man får magsjuka brukar kroppen få en släng av laktosintolerans, alltså man blir känslig på mjölkprodukter = dålig i magen pga det.

    Då barn är förkylda och snoriga så kan dem bli väldigt dåliga i magen pga snor och slem som dem sväljer. Alla blir det inte men en del kan få de besvären.

    Hoppas ni blir friska snart! Krya på er! 🙂

  14. Nina

    min 9-månaders har haft diarré i omgångar sen han föddes – ofta i samband med att övriga familjen varit sjuk..(men han brukar bajsa 1-2 ggr om dagen ändå i vanliga fall). Inte varat längre än några få dagar i sträck..o även om han haft lite jobbigt så har han ändå velat äta under tiden, o de har gått över av sig själv så inte lagt så stor vikt vid det..

  15. Karin

    Hej. Diarré är det först när barnet har mer än 5 avföringar per dag (enl vår läkare). Så länge D är pigg och vill dricka är ni nog på den säkra sidan. Om han däremot blir hängig bör ni kolla upp honom. Krya på!

  16. Catrin

    Vår lilla tjej fick kraftig diarre vid 1 månads ålder och vi åkte in till skuten då, men de bad oss att hemma hålla koll så att hon hade flera kissblöjor per dag (inte så lätt med tanke på diarrén att se) samt att hon ville äta och inte fick feber eller blev slö. Men jag ammar så det var deras tips också, smma ofta lite i taget.

  17. Tessan

    Så länge små bebisar äter/dricker så är det ju ett gott tecken! Min lilla flicka (1år) hade magsjuka i 6 dagar nu i februari. Gissa om jag va nervös! Hon ville varken äta eller dricka speciellt bra, vätskeersättning dygnet runt. Men med 12 andra barn så vet du säkert om att en blöt blöja är ett gott tecken! Passar på att tipsa om en väldigt bra sida! http://www.barnakuten.nu/barnsjukdomar/magsjukeskolan-del-tva-den-livraddande-vatskeersattningen/

  18. Anna

    Hej, på mitt jobb ( förskola ) går just nu en envis form av magsjuka; Rota-virus. Barnen får diarré lääänge! Flera småsyskon/bebisar , har fått detta. Googla på det! krya på er!! 🙂

    1. Hanna

      Här i Stockholm vaccineras bebisarna mot det (gratis men frivilligt). Visserligen ingen garanti, men ändock.

  19. Fi

    Jag blev inlagd med vår dotter när hon var 1,5 mnd, hon hade feber och det ska de inte ha när de är så små tydligen. Hon hade inga andra symptom på något men fick dropp och en massa antibiotika. De blir väldigt fort uttorkade, så ring och hör för säkerhets skull. Lycka till och krya på er!