Här kommer det medföljande receptet till den rätt jag fick hembudad: olivstekt torsk med sallad på vattenmelon, feta och ruccola. Till det hela passar Drostdy-Hof Rosé på box (ingår i beställningssortimentet på Systemet). Påminnelse om sommaren med salladen. Det smakade makalöst gott så här medan snön öste ner också.Kändes extra speciellt med en god rosé och vattenmelonsalladen. Gillade den olivsotade torsken, roligt, smakrikt och enkelt.
Du behöver
4 bitar torskrygg eller filé à 160 g
200 g svarta oliver, urkärnade
salt,smör till stekning
Sallad
fetaost
ruccola
vattenmelon
Gör så här
1. Torka oliverna i mikrovågsugn på en tallrik med hushållspapper. Kör på full effekt, börja med två-tre minuter. Dom ska bli helt torra, så att oliverna går att smula sönder
2. Mixa oliverna till ett torrt pulver (använd gärna stavmixer) och gnid in torsken med det. Salta och stek i smör.
3. Servera den olivstekta torsken med en sallad på fetaost, ruccola och vattenmelon.
Åh precis sådan sallad kom vi att prata om häromdagen. Jättegott till grillat som jag längtar efter nu. Brukar även ha lite mynta i ♡
Mynta ska testas:-)