Ni kommer inte smaka en mer himmelsk kladdkaka. Den här fick vi på ICAs julevent och jag har aldrig hört bloggare prata så mycket om en kaka. Jag gjorde den i förra veckan till några vänner och de totalälskade den och bönade och bad om receptet. Så vassego, behöver verkligen inte vara jul för att äta den. På ICAs julevent serverades den med lingongrädde till, så gott med den syrliga brytningen.
100 g smör
1/2 g saffran
200 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl (120 g) vetemjöl
smör till att smörja formen
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Smält smöret i en kastrull. Rör ner saffranet. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner
dem i smöret, rör om så att chokladen smälter.
Blanda ägg och socker i en skål. Rör ner smörblandningen och vänd ner mjölet. Häll
smeten i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna i formen på galler. Låt den bli
ordentligt kall innan den serveras.
H Ä R L I G H E L G!
mums