Matstugan

Kalljästa frukostbröd

Kalljästa frukostbullar 
Rykande varm frukosbullar? Dessa är favoriter här hemma. Man bara rör ihop degen på kvällen, in i kylen med hela bunken. På morgonen formar man till brödbullar och in i ugnen. Känns lyxigt fast det är så enkelt. Magda och Annie tycker det är så roligt att hjälpa till att forma dem på morgonen och sedan strössla över sesamfrön och ost.
PicMonkey Collage
 
75% av svenskarna vill laga mat oftare tillsammans med sina barn, enligt ICA. Jag tillhör den skaran som vill laga mat oftare med barnen än vad jag gör. Lagar ni mat tillsammans med barnen ofta? 
 
Du behöver (ca 12 st)
1/4 pkt jäst (ca 13g)
4 dl kallt vatten
1 msk smör- & rapsolja
1½ tsk salt
9 dl siktat dinkelmjöl
2½ dl finriven god ost
Sesamfrön
 
Gör så här 
 
Dag 1
Lös jästen i det kalla vattnet i en bunke. Tillsätt smör- & rapsolja, salt, mjöl, hälften av osten. Rör runt så det blir en jämn smet. Den ska vara lös i konsistensen. Sätt över plastfolie på bunken och ställ in i kylen.
 
Dag 2
Sätt ugnen på 250 C
 
Klicka ut degen till sådär 12 bullar på en plåt med bakplåtspapper. Strössla på sesamfrön och strö över resterande ost.
 
Grädda mitt i ugnen ca 10-12 min tills de fått lite färg. Låt svalna lite.
 
Njut av nybakta frallor som verkligen är något av det godaste som finns!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.