Makalöst, oemotståndligt gott! Helt såld på den här fiskpuddingen med skirat smör. Det är faktiskt ett recept från min dotters förskola. De har världens mest fantastiska kock och alla barnen älskar hans mat. Annie kom en dag, innan jul, hem med receptet på fiskpuddingen, hon hade helt enkelt gått till Petter, kocken, och frågat honom efter receptet på den här fiskpuddingen som hon älskar. Det är mammas flicka det! Den är busenkel att göra, men tar tid. Jag gjorde risgrynsgröten dagen innan och ställde in i kylen.
Du behöver 1 sats risgrynsgröt (för ca 5 pers) 800 sej eller torsk 3 ägg ströbröd smör muskot, salt,vitpeppar Gör så här Koka risgrynsgröten (ha inte i något socker eller annat sött) Sätt ugnen på 175 C Koka fisken tills den är färdig i en stor kastrull med vatten. Blanda ner kokta fisken i grötkastrullen. Låt svalna något och blanda sedan ner äggen. Smaka av med salt, peppar och muskot. Smöra en ugnsform och häll i grötsmeten. Strö över en lager med ströbröd och lägg över lite klickar med smör. In i ugnen i ca 1 timma. Servera med kokt potatis, skirat smör, pepparrotsvisp och citronklyftorFiskpudding – Smaskens!
Kommentarer
Lämna ett svar
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Mmm så gott!!
Säger också.. Prova med lingonsylt till 😀
Yummi!
Ok, då ska jag testa det! Tycker det låter hur gott som helst faktiskt:-)
Kocken i vårt kök gör också fiskpudding.
sååååå gott.
testa att ha lingonsylt till. Låter konstigt
men det är såååå gott
Du, det ska jag testa! Lät spännande och inte alls fel. Tack för guldtips:-)