Här får du en av mina favoriträtter, speciellt efter jul och nyår då man vill tanka in massa bra saker i kroppen. Så så gott också. Så den här rätten blev det igår då min bror kom och hämtade upp Annies säng. Jag har köpt två juniorsängar till barnen för de ska börja dela rum (och sluta sova i sin mammas säng. Mamman behöver sova på nätterna)
.
Stor skål med aioli till, gärna limeaioli. Något gott bröd som foccacia eller vitlöksbröd är inte dumt heller.
Du behöver (för 4 pers)
4 laxfiléer
1 påse frysta bönor
1 paket feta
1 burk kärnfria oliver
1 paket småtomater
olivolja, flingsalt, ½ citron, rökt paprika
Gör så här
Antingen så använder du allt fryst, eller så tinar du bönorna och låter dem rinna av. Jag tyckte nog att det blev bäst med tinade, något avrunna bönor. Så vi kör på det. Men har du bråttom så går det jättebra med frysta.
Sätt ugnen på 225 C
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Häll på bönorna, fetaosten i kuber, tomaterna i halvor och oliver. Lägg laxen på bakplåtspappret bredvid bönhögen. Ringla över rikligt med olivolja, pressa saften ur citronhalvan och strö över flingsalt. Jag tog lite rökt paprikapulver över laxen också. Skjuts in i ugnen i sådär 15-20 minuter (om laxen är fryst).Den här lilla gullungen passade fint i Annies hårband.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också,
klicka här!