Det har blivit några mojitos den här sommaren, och inte vilka mojitos som helst utan helt klart de mest magiska varianterna, från mojitos med massa mynta till galet goda ananasmojitos och syrligt söta hallonmojitos kombinerade med mynta. Så här gör du världens godaste, fräschaste hallonmojitos:
Du behöver (för två glas)
10 färska hallon
6 myntablad
1 lime
12 cl sockerlag
is (kuber till shakern, krossad till glasen)
8 cl vit rom
tonicvatten
Färska hallon, limeskivor, myntablad till dekoration
Gör så här
Sockerlag – fixar du lätt genom att koka lika mycket socker som vatten. Koka till sockret har smält och lösts upp, några minuter. Låt det kallna. Gör gärna mer och häll upp på flaska som du har i kylen. Håller sig i evigheter.
Mosa hallon och myntablad, gärna med en muddler. Häll i en shaker, tillsätt pressad lime, is och sockerlag. Skaka och sila ner i glasen. Tillsätt rom. I med krossad is och toppa med tonicvatten.
Dekorera med färska hallon, limeskivor och myntablad