Jag gjorde min favoritsangria förra helgen. Har inte gjort den på flera år, men gått och längtat och suktat efter den. Den är verkligen så ljuvligt god: rött vin blandas med konjak, cointreau, massa apelsin, citron och en och annan kanelstång. Den vinner allt på att förberedas kvällen innan och stå i kylen över natten. Den här Sangrian håller sig upp till en månad i kylen. Jag skivar även upp lite extra citron och apelsin som jag lägger i frysen och lägger i med isbitarna vid serveringen. Ha en superfin fredag.
Du behöver
1 flaska rött (spanskt) vin
2 msk florsocker
½ dl konjak
½ dl cointreau
1 citron
1 apelsin
1-2 kanelstänger
4-6 dl fruktsoda (t ex Sprite)
is
Gör så här
Skär frukten rätt grovt. Blanda frukten med de övriga ingredienserna, förutom fruktsoda och is, i en kanna. Sätt över plastfolie och ställ in i kylen minst 4 timmar. Vi serveringen så tillsätter du is och toppar med så mycket fruktsoda du vill, beroende på hur stark du vill ha den.