Matstugan

Parmesanomelett med örter

Efter ett träningspass på Rosa Skrot här i Stockholm gjorde jag den här omeletten med parmesan och örter i smeten. Sedan fylldes den med massa gott av det jag hade hemma. Perfekt efter-träningen-mat.
 
Du behöver (för ca 2 omeletter)
2 ägg
½ dl vatten
½ dl färska örter (t ex basilika, persilja, oregano, dill)
½ dl finriven parmesan 
peppar, salt, olja
 
Gör så här
Hacka örterna. Vispa ihop ägg, vatten, örter. Smaka av med peppar. Tillsätt parmesan. Stek omeletterna i olja. Stek helst i teflonpanna så att du lätt kan vända dem. Salta på omeletterna då de är i pannan.  Stjälp upp på tallrik. Jag brukar lägga tallriken ovanpå pannan och vända. 
 
Fyll med smått och gott som du har hemma. Idag blev det kallrökt lax, avocado, tomater, salladsblad, gurka och en klick youghurt med lite honung och lime i. Lite trögflytande balsamico blir pricken över i:et. 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.