Matstugan

Pepparkakor de luxe

Så busenkla kakor att göra och så försvinnande goda. Ni kommer inte bli besvikna. Roligt med lite variation på peppisarna också.

40- 50 st

½ färdig pepparkaksdeg (250g)

Mandelmassa:
200 g skalad, mald mandel
3 ½ dl florsocker
2 små äggvitor

Det går också bra att ta ca 450 g färdig mandelmassa och riva fint.

Börja med att mala mandeln. hur enkelt som helst i underbara kvarnen som jag verkligen inte skulle kunna vara utan. 

Sätt ugnen på 200 C. Blanda sedan ihop mandeln med äggvitorna och florsockret (eller den färdiga mandelmassan med äggvitorna).

Kavla ut pepparkaksdegen till en tunn platta (eller gör två plattor om du vill ha mindre snurror). Bre på mandelmassan och rulla ihop. Skär i halv centimeter tjocka skivor. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 8 minuter.

Låt svalna på galler över natten så blir de perfekt knapriga på peparkaksdelen och härligt sega vid mandeldelen.

Önskar alla en riktigt bra och god vecka!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    Hälsningar från en som har smakat och kan garantera att dessa kakor är underbart goda!!! Julens favorit i kakburken

    Hälsn. Gunilla

  2. Leontine

    Wow!! Du har nu en ny läsare på halsen! Och fasen att jag hann baka vanliga peppisar i förrgår, men på söndag blir det bakdag i Uppsala och gissa vad jag ska baka då!

    Pussa på Annie från mig. (och GUD vilka fina bilder, jag vill ha de med till min scrapbook!)

    Kramar