Trettonbarnsmamman

Torsdag. ..

Hehehee… kom inte på en bättre rubrik idag så torsdag får duga sig 😉
Jag är en frukost-människa. Jag näst intill dööör om jag inte får frulle inom en timme efter att ha vaknat. Så idag dog jag lite grann 😀 Hade lite fullt upp med att få skolbarnen klara för bussen och att hinna köra Kevin till sin buss i Björklinge så jag fick snällt hoppa över frukosten. Sen skulle jag snabbt hinna duscha innan Thor skulle köras till dagis och därefter åkte tag till Ica Maxi i Uppsala för att handla inför imorgondagen då jag ska göra smörgåstårtor. Det är skönast att handla på morgonen då det är så lugnt i affärerna då 😉  Så finaly runt klockan 12.15 fick jag äntligen frukost/lunch…då var jag galet hungrig kan jag lova…

image

Inte mycket till mat men vad fan…har man inte tid så har man inte tid 😀

Igår fick Nellie, Älva och Lilja fina presenter från Polarn o Pyret 🙂 Jag har alltid älskat deras kläder och deras nya kollektion Cirkus är ju såå fin!

image

Nellie och Älva tackar så mycket fina Anna och Åsa 🙂

image

Liljas body är bara så fin 🙂

Jag fick nyss hem en låda från Arla.

image

Än så länge har jag bara lyft på locket och tjuvkikat…

image

Ser spännande ut 😉

image

Linnéa var på en shoppingrunda igår och köpte denna tröja 🙂

Nästa vecka är det höstlov och Victor och Benny ska vara i Torstuna ett par dagar hos deras kompisar. Eventuellt ska även Jennifer till en kompis där. Nellie får sin sista medicin imorgon och hon är redan nästan helt återställd i ansiktet 🙂 Bara ögonlocket som hon får kämpa liiite extra med för att få igen ordentligt.
Ikväll ska jag baka lite gott till fika imorgon men har inte kommit på vad ännu. Det ska vara nåt som går snabbt och smidigt och sånt som barnen gillar så inga avancerade saker denna gång 😀
Kram kram ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nellies

    Varför måste det sväras på alla bloggar det finns faktiskt barn som också läser bloggar då vet man dina barn svärs

    1. mirkak

      Ja fast jag är säker på att barn lär sig mera svordommar utanför hemmet 😉 Jag själv har vuxit upp i ett hem där mina föräldrar aldrig svor men nog fasiken lärde jag mig det ändå 😀

      1. Ida

        Är det verkligen så himla farligt att svära ibland? Barnen lär sig garanterat svordommar ändå oavsett om någon svär hemma, går liksom inte att undvika.

  2. Helena

    Underbart att Neliie är så mycket bättre Mirka, man blir så orolig när barnen är sjuka, ibland tänker jag dock att den där oron kan vara lite nyttig..vi ska inte alltid tro att allt går enligt planerna, det är då vi kan stanna upp och se vad vi har❤️Det vet jag att du gör men alla är inte såna, kram till er alla!!

  3. Synnöve

    Något jag har börjat baka nu är Pollykladdkaka, jag tycker den är snabb o enkel att göra. Äts med fördel kall eftersom Pollyn blir seg då 🙂 POLLYKLADDKAKA

    Ingredienser
    175 g blockchoklad (mörk)
    175 g smör
    300 g polly 1 ½ påse (man kan ju ta mindre om man vill)
    2 dl strösocker
    3 ägg
    1/2 dl vetemjöl
    2 tsk kaffe
    Tillagning: Smält smöret, lägg i blockchokladen i småbitar och låt smälta ner.
    Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt mjöl och kaffe (rör ihop) tillsätt chokladsmöret och polly rör om. Häll smetetn i en smörad o bröad springform..
    Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 30-35 minuter
    Tips! – Gör Pollykakan dagen innan (blir lösare då) – Servera gärna med vispad grädde och hallon om man vill. Om kakan är varm när man serverar den så blir inte Pollyn lika seg som den är som kall.

    Hoppas ni trivs i ert nya hus, känns så tomt nu när man åker förbi ert gamla i Torstuna på väg till jobbet och det är alldeles stilla omkring där.

  4. Tiina P

    Gör en kastrullkaka vet ja! :o) (eller några fler när ni är så många då) 1 kaka räcker ändå rätt långt men tror att du kanske skulle behöva göra 3-4st för säkerhets skull ;o)

    1 sats:

    125g smör
    1,5 dl socker
    1,5 dl vetemjöl
    ½ tsk vaniljsocker
    1 ägg.

    Frukt eller bär.
    Pärlsocker

    Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och blanda i de torra ingredienserna med en visp. Tillsätt ägget och rör om ordentligt.

    Ta en rund form, gärna med löstagbara kanter. Tryck ned ett bakplåtspapper på botten och ”forma det efter formen” se till att det ligger kvar någorlunda när du lättar på ”trycket”. Häll i smeten på papperet i formen, Det ska bara bli ett tunt lager ca 1 cm. Tillsätt därefter valfri frukt eller bär, mängd efter önskemål. Ska tryckas ned i smeten utan att bli helt täckta. Strö på pärlsocker och ställ in i ugnen. 200-225 grader i ca 15-30 min (beror på mängden frukt/bär) Kakan ska vara relativt torr, då är den klar. SUPERENKELT och GOTT. Kan med fördel serveras med vaniljglass eller vaniljsås. Är dock god som den är också.

  5. Linda

    Baka småkakor som kola eller choklad snittar snabbt och gott och det blir många småkakor. God och glad helg till er fina familj kram Linda.

  6. Ebba

    Fina kläder Linnéa har! Älvas, nellies och liljas kläder ar också snygga! Vilken ögonfärg Har lilja förresten?
    Hälsningar mamma Ebba, pappa Jacob, flickorna Filippa, Felicia, malva, Elvira och pojkarna Jonathan, Lucas, vilmer, teodore och oliver.