Trettonbarnsmamman

Råraka med löjrom

        RÅRAKA MED LÖJROM     2 pers

Skala och riv 4st mellanstora potatisar. Värm stekpannan (jag använder 2st, en till varje råraka så att de blir klara samtidigt) och ha in en klick med margarin. Ta en näve full med riven potatis och pressa ur vattnet. Lägg därefter potatisen i pannan och platta till med stekspaden. Stek nån minut per sida, tills den är lagomstekt. Lägg rårakan på tallriken, ha på lite gräddfil, hackad rödlök och löjrom:-) Salta lite och ha på lite citronsaft.

Enkelt och gott:-)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Annica

    Hej Mirka, har precis upptäckt din blogg. Kollar alltid på Familjen Annorlunda, och ni blev direkt min favoritfamilj första gången ni var med. Ni verkar så lugna och harmoniska och har underbara barn. Jag tror det krävs en speciell typ av person för att klara av så många barn, jag hade själv aldrig klarat det. Jag har två och tycker DET är jobbigt ibland. Jag beundrar er verkligen! Ni är underbara! Och det där receptet på råraka MÅSTE jag bara prova! Ser riktigt mumsigt ut! ha det bra!

  2. Anne

    Härlig blogg. En liten fråga bara, varför sååå många barn?
    Jag är själv mamma till två busgulliga grabbar 8 o 10 år.

  3. Linda

    Vad kul med alla dina recept, det ser väldigt gott ut:) Margarin är dock bland det värsta vi kan äta, stek i smör istället S

    Massa kramar Linda

  4. Trillingmamman

    Oooooh…. smarrigt värre :-). Just kombinationen gräddfil, rödlök och rom är ju hur gott som helst och som man kan ha på mycket. Man kan även byta ut gräddfilen mot creme fraiche också så får man en syrligare smak ;-). Och Rårakor.. ja det är MUMMA!

    Sitter här och äter mina jitterbugg jag….. mmmmm!

    Kram kram

  5. Lena

    Tack för tips på enkel och god mat. Gjorde en råraka till mig idag och det blev jätte gott. Fast jag är inte så förtjust i rom så jag tog räkor och svart oliver i stället. Med rödlök, créme fraiche och lite dill. Och så grönsallad till. Mums! Kommer jag att göra fler gånger 🙂