*Viskar* Jag tror att alla börjar friskna till här hemma 😉 Peppar, peppar….så händer inget under kvällen/natten för då är vi friskförklarade och barnen kan återvända till skolan och förskolan imorgon. Som de längtar, speciellt de som blev friska först och även jag. Det märks att alla har fått tillbaka krafterna för de börjar bli bra rastlösa och idag har det bråkats och retats med varandra frisk 😀 Det är det bästa friskhetstecken just nu 😀 Jag längtar till att återgå till det normala igen, slippa torka andras rumpor sisådär 50 gånger om dagen minst – det har varit dryga nästan 3 veckor…..
Idag äntligen drog jag på mig mina nya snygga träningskläder från Röhnisch och tränade ett lättare pass 🙂 Kändes skönt efteråt.
Gillar den fastsydda kjolen och toppen som är över tajta linnet 🙂
Igår kväll spacklade Peter klart den igensatta väggen i vårt sovrum. På ungarnas rum har han isolerat och täppt till nästan klart 🙂 Sen blir det till att måla väggen och till slut ska en text upp på väggen ovanför vår säng 🙂
Snart klart 🙂
Vet ni vad jag kom på igår ?! Jag kommer ju att missa Greys Anatomy imorgon! Jag får ju i för sig umgås med Carola meeen fasiken också …. Carola vs G A…. Okej då, klart att Carola vinner ♥ Jag får försöka hitta avsnittet på nätet ( Fnuuulan – hjälp mig nu ;-)) Tittar ni på x factor? Jösses vad duktig hon, 14-åriga Awa är – henne kommer vi nog få se mycket av de kommande åren tror jag 🙂
Sötisarna ♥
Idag ska jag laga någonting med kycklingfiléer men frågan är bara VAD?? Har ni tips på något gott och relativt enkelt 😉 Det är ju så tråkigt att försöka komma på något gott som de flesta dessutom gillar……Jag ser framemot en helg utan matlagning – Bara att sätta sig vid bordet och få god mat serverad 🙂 Det blir mammalyx för mig när jag verkligen behöver det efter alla sjukdomar 🙂
Nu ropar verkligheten (<—Nellie) på mig så tjingeling och kram ♥
Jag har de perfekta receptet på kyckling rester eller filér, spe. För dig med många barn kan göras i långpanna! Koka först ris blanda detta med grillad eller stekta kycklingbitar. Blanda allt i en skål tillsammans med krossade tomater,( de grönsaker du har hemma) vi brukar köra purjolök, majs, paprika samt kryddor! Häll sedan allt i en form /långpanna och häll över grädde sedan in i ugnen på 225grader i typ 15-20min
Här kommer lite kycklingtips från mig!
Mina barn älskar Djungelkyckling som kryddas med curry. Sen serverar vi den med olika tillbehör som serveras i skålar och var och en plockar sina egna favoriter. Lite taco-känsla. Vi brukar t.ex. ha mango, avokado, banan, gurka, kokos och ris. http://mat-ro.blogspot.se/2008/09/djungelkyckling.html
En enkel kycklingrätt att göra till många är Astrids ugnskyckling Ketjap Manis där man lägger delade kycklingfiléer i en ugnsform UTAN att steka dem först. Sen blandar man ihop en god sås och häller i formen innan allt tillagas i ugnen. Sååå skönt att slippa stekos. http://mat-ro.blogspot.se/2011/07/astrids-ugnskyckling.html
Många vardagsrecept för aktiva barnfamiljer hittar du hos mig http://www.mat-ro.blogspot.se. Eftersom alla mina barn är eller har varit allergiska hittar du även många allergivänliga recept. Kanske kan vara bra att ha till något barnkalas eller liknande med mjölk- och/eller äggallergiska barn.
Lycka till!
//Sara
Grey´s anatomy går i repris på söndag vid 16.20. Själv så får jag ju inte missa Dallas som går samma tid 🙂 Hoppas att mina barn låter mig låna tv´n på söndag vid den tiden 🙂
Hello 🙂 Lite sent kycklingreceptförslag… meeeen jag antar att det inte är sista gången som ni äter kycklingfilé så här får du ett supergott och lättlagat recept!! 😀 Du kommer garanterat inte ångra att du testade det!!
http://femunderbarabarn.blogg.se/2011/july/baconkyckling-med-vitlok-och-orter.html
Kul att ni piggat på er förresten!!
Anna
Snygga tränings kläder 😀
mvh camilla
Du har ju fått massor med kycklingtips så jag har inte så mycket att komma med, mer att skriva av och testa själv tror jag :o)
Jag brukar göra som Annelie (nr 14), det är så snabbt och tokgott!! Brukar göra det med kotletter e.dyl också, då har man lite lägre ungsvärme och låter det stå i ugnen ca 1,5 timme. Ser bränt ut när man tar ut det men det är otroligt mört och gott!
Magsjuka är fasen ingen lek, vi hade också en omgång på 3-4 veckor innan det var klart. HU!! Hoppas ni får vara friska nu.
Hoppas att ni blir friska nu!! <3
Kyckling är så gott – ofta utan att man behöver göra nån större kraftansträngning. Kyckling, curry, paprika, ev. lök, grädde eller creme fraiche… att joxa ihop det till en "snabb gryta" brukar vara poppis här hemma iallafall 🙂
Hej!
Kanske lite sent påtänkt till middag nu… men till nästa gång!
Om du lindar in kycklingen i bacon, och kryddar med caynenne-peppar, stek i ugnen. Servera med kokt pasta och pastasås på lite lök, matgrädde, creme-fraishe, soltorkad tomat och lite peppar, älskar’t!
Är det inte opraktiskt att springa/träna i kjol?
Hitta din blogg idag och kommer börja följa dig slaviskt, visste inte att du hade en. Såååå imponerad över ditt tålamod med 11 barn!! Du e en förebild!
Kanske lite sent för middag nu men tycker absolut att du ska testa detta recept på kyckling nästa gång, det är så sjukt gott., helt otroligt god
Strimla och stek kycklingfilen, tillsätt hönsbuljong, soya, vitlök och soltorkade tomater och höll på grådde, låt små koka i några minuter, lägg i bebyspenat och låt puttra någon minut till. Servera med färsk pasta.
Har inte några exakta mått till detta men de är enkelt att smaka sig fram. Det som tar längst tid med denna maträtt är att strimla kycklingfilen!
Skönt att ni börjar bli friska =)
jag brukar steka kycklingfileerna i ugnen och jag har bara lite citruskrydda på och sen backon och ovanpå det lägger jag en cheddarost skiva på.riktigt gott!!Lycka Till OM du gör det Kram
Ta 1 kg kycklingfiléer, lägg dem i en smord ugnsfast form. Salta och peppra kycklingen. Blanda ihop 1 burk creme fraiche, 3 dl grädde (eller matlagningsgrädde) 1-2 tsk sambal olek, 1-2 hackade vitlöksklyftor och 1/2 soja. Häll blandningen över kycklingfilén och ställ in i ugnen (200 grader) tills kycklingen är genomstekt. Servera med ris och en god sallad. Supersmarrigt!
Skönt att ni börjar bli friska. Kram på dig!
Kycklingfileer brukar jag antingen göra i ugnen och då penslar jag med soja, rapsolja och kryddar med grillkrydda, enkelt och smidigt sköter sig själv, gott till är klyftpotatis och skivade morötter i ugnen och blir det sky från kycklingen kan man ösa den över potatisen så slipper man ordna med sås till….
Alternativt kan man steka kycklingen i stekpanna, hälla över en massa matlagnings(grädde) som får koka ihop sig med kycklingen och krydda såsen med vitlökspeppar, gott med ris till…
Alternativt dela den färdigstekta kycklingfilen i småbitar, gör en vit sås med lite grädde eller cremefraiche och vitlökskrydda eller curry, rör ner kycklingbitarna i såsen och då passar det bra med pasta till och rätten blir lite drygare tycker jag för så brukar jag göra iaf man inte har tillräckligt många fileer hemma 🙂
forts på mitt föregående inlägg. Häll sedan cremefraiche blandningen över kycklingen och in i ugnen på 225 grader i 20 min beroende på mängd kyckling och så. Strö sedan riven ost över i slutet. Serveras med couscous eller ris. Jag hade 8 dl cremefraiche till 6 kycklingfiléer. Lycka till!!
Här hittar du massor av kycklingrecept, http://www.kronfagel.se/de/Start/Recept/?gclid=CJvZ2fTE4rICFad3cAod3z0APA. Snygga träningskläder, visst blir det lite roligare att träna med något snyggt och skönt på sig. Hemma hos oss kör vi med Linas Barnkasse just nu men det så klart, kocken saknas ju!
Kyckling med klet. 🙂 Är godare än det låter. Dela kycklingfilérna så att dem blir lite tunnare. Förstek dem en aning. Lägg i em form. Blanda cremefraiche, dijonsenap, persilja, salt, peppar
Stek upp ett gäng skivade kycklingfiléer, krydda dem med kycklingkrydda, salt och peppar. Lägg dem åt sidan och sen i med vitlök, körsbärstomater och lök i stekpannan tillsammans med smör. Bryn, sen i med creme fraiche (gärna den som är smaksatt med paprika/chili) och en skvätt grädde. Smula ner fetaost och lägg sen i kycklingbitarna igen. Låt puttra och smaka av – krydda om så behövs med valfri krydda. Servera med pasta eller ris 🙂
Kyckling gryta med kantareller och grädde med ris är gör gott:)
Eller med vanlig svamp och paprika/grädde glöm ej vitlök:) Med vänlig hälsingar
Sandra//
Hej Mirka!
Härligt om allt nu ordnar sej för er på sjukdomssidan 🙂
Hoppas verkligen ni får må bra nu, ett bra tag framöver.
Men så är det, så fort skolor och förskolor sätts igång igen, så frodas bacillerna återigen.
Jag vet vad du kan göra, om alla i familjen tål jordnötter, fast dom går att hoppa över.
Gör en flygande Jacob, med bananer och jordnötter, och servera med ris och sallad till.
Det är så gott…Lycka till
Hoppas att det blir gott vad du än gör med kycklingen.
Stor Kram och ett lycka till med att ni alla får vara friska nu.
Mvh Helena
Bryn kyckling filerna med salt o peppar och lägg i en form. skiva tomat och lägg på filerna, blanda grädde med dijon senap (efter smak) och MASSA basilika och häll blandningen över kycklingen och sen in i ugnen tills kycklingen är klar 🙂
Blev succé här hemma 🙂
servera med sallad, ris, pasta eller vad ni själva tycker 🙂
Kram 🙂
Vitlök i såsen också glömde det hehe 🙂
Recept-tips!
Ett enkelt recept som sköter sig självt i ugnen!
Receptet är till 4 pers, så du får räkna om lite 😉
500 g kycklingfilée
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 dl Ajvar (finns både stark och mild)
1 gul lök
2 vitlöksklyfor
salt, peppar och soja
Dela filéerna på hälften. Lägg dem i en form, salta och peppra lite.
Hacka och fräs löken.
Blanda creme fraiche, grädde, ajvar och kryddor.
Häll lök och blandningen på kycklingen.
Sätt in i ugnen, 175 grader i 1,5 timma.
Kanongott och saftiga filéer!
Oh no 😉
Jag som inte ens kollar på greys 😉 men det måste ju gå att se på nätet ??
Schysst att jag smällde liiiite högre, hehe 😉
Kyckling äter vi med och idag skär jag dem i mindre bitar och bryner på , salt och peppar och så en burk/ tetra
Passerade tomater över det , creme fraiche/ grädde/ turkisk yoghurt,massa oregano eller vad msn nu föredrar och så får det koka ihop en stund. Ris till det.
Gott och alla äter 🙂
Kram <3
Gör det enkelt. Stek kycklingfilé, servera med ris, sås och sallad. Enkelt och gått .Currysås är min favorit till kykling!
Hej Mirka:)
Här kommer ett gott recept på kyckling:
OREGANOKYCKLING:
Skär fileerna i mindre bitar.
Stek dem med 2 pressade vitlöksklyftor. Salta och peppra.
Blanda 2,5 dl grädde, 2-3 tsk oregano, 1 hönsbuljongtärning, 1,5 msk balsamvinäger i en gryta, lägg i kycklingen o vitlöken, koka upp och puttra 10 min.
Servera med ris.
Du kan ju naturligtvis dubbla receptet, detta är för 4 fileer.
Smaklig spis:)
Trevlig dag
MVH Bibbi i Skutskär
Säsong 1 & 2 av Games of Thrones finns att se på: swefilmer.com
Grey’s brukar jag alltid se på nätet, dock utan svensktext på: watchseries.eu/letters/G
Annars går det att betala en slant och se på kanal5play 🙂
Hej Mirka!
Skönt att ni börjar se ljuset i tunneln 😉
Supergott att göra med kycklingfilér är att bara krydda dem med
citronpeppar och dragon (faktiskt!),
kör in dem i ugnen och skär sedan upp de i lagom skivor.
servera tex med fetaoströra och ris/bulgur !
Jättegott!
Hör av dig om du vill ses!
Kram Annett