Den här pajen gjorde jag här om dagen, ett eget ihopkok jag ville testa och det blev jättegott tycker jag 🙂 De små ”felen” jag gjorde ändrar jag på i detta recept 😉
MARÄNGPAJ
Ca. 300g hallon ( eller andra bär )
”Smul”degen
200 g smör
200 g kokosflingor
4 äggulor (spara vitorna till marängen)
0,75 dl sukrin
2 krm bakpulver
Maräng
4 äggvitor
1 dl sukrin
Några droppar citronsaft
Häll hallonen i en ungsform. Sätt ugnen på 200 grader.
Smällt smöret och blanda därefter med kokosflingorna. Låt svälla en stund.
Vispa äggulor och sukrin fluffigt. Blanda ner äggvispet och bakpulver i kokossmeten.
Klicka smeten över hallonen.
Grädda i ugn ca. 5 min.
Vispa äggvitor, sukrin och citronsaft till ett hårt skum.
När pajen varit ugnen ca. 5 min, ta ut den och klicka marängen över pajen. Grädda ytterligare 5 – 10 min.
Håll koll på marängen och paj-smeten. Paj-smeten är klar när den fått lite färg. Min maräng blev lite väl brun ( vilket jag gillade faktiskt ) och då kan du lägga folie över pajen den sista biten 😉
Ät med vispad grädde 🙂
PS. Pajen ser kanske inte så god ut men jag tyckte verkligen om den 😉
Den ser smaskens ut men vad àr sukrin?
Vad är sukrin?? Socker? :-O
Den har jeg tænkt mig at prøve senere i dag 😀 Det ser rigtig godt ud, og så nem at selv jeg kan finde ud af det 😉
Ha en dejlig dag
Vad bra, då skall jag testa den 🙂
Åker ni imorgon?