Trettonbarnsmamman

Långpannebullar med Philadephiaost

LÅNGPANNEBULLAR MED PHILADELPHIAOST

Degen

150 g     Smällt smör
5 dl        mjölk
1pkt       jäst
1 dl        socker
11 dl      vetemjöl
1           ägg (till penslingen)

Fyllning

150 g     smör
2 msk    vaniljsocker
3 dl        florsocker
100 g     Philadelphiaost

Smällt smöret och häll i mjölken. Smula jästen i en bunke. När smör/mjölkblandningen blivit fingervarmt (38grader) häll det över jästen och rör om tills jästen smällt. Obs: Degen ska vara lös i konsinstensen!
Häll degen i en långpanna – Den ska INTE jäsa före!
Rör ihop ingredienserna till fyllningen och klicka den ovanpå degen. Ca. 1 tsk i varje klick och ganska tätt (tänk dig en klick per ruta som du sen kommer att dela den i).
Låt jäsa i ca. 30 min. Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i 200-225 grader ca. 15 min. Gallret under mitten!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Frida

    Jag gjorde långpannebullarna med marsan kräm istället och det blev jättegott (har en gubbe hemma som inte tål Philadelphia ost) tack för receptet! Kram!!!

  2. Renée

    Tack Mirka för en massa goda recept som du lämnar ut här. Går hemma och väntar på vår bebis och nu har jag ju verkligen tid över att baka lite åt familjen. Kram R