LÅNGPANNEBULLAR MED PHILADELPHIAOST
Degen
150 g Smällt smör
5 dl mjölk
1pkt jäst
1 dl socker
11 dl vetemjöl
1 ägg (till penslingen)
Fyllning
150 g smör
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
100 g Philadelphiaost
Smällt smöret och häll i mjölken. Smula jästen i en bunke. När smör/mjölkblandningen blivit fingervarmt (38grader) häll det över jästen och rör om tills jästen smällt. Obs: Degen ska vara lös i konsinstensen!
Häll degen i en långpanna – Den ska INTE jäsa före!
Rör ihop ingredienserna till fyllningen och klicka den ovanpå degen. Ca. 1 tsk i varje klick och ganska tätt (tänk dig en klick per ruta som du sen kommer att dela den i).
Låt jäsa i ca. 30 min. Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i 200-225 grader ca. 15 min. Gallret under mitten!
En fråga bara, menar du att plåten skall via på första tappen efter det stora gappet i mitten på ugnen?
Jag gjorde långpannebullarna med marsan kräm istället och det blev jättegott (har en gubbe hemma som inte tål Philadelphia ost) tack för receptet! Kram!!!
tusen tack
Tack Mirka för en massa goda recept som du lämnar ut här. Går hemma och väntar på vår bebis och nu har jag ju verkligen tid över att baka lite åt familjen. Kram R
ohhhh det ska vi testa, lät jätte gott!!!
tack och tack
Mmm..låter gott =)
Sophie: Tack det samma;-)
Åh vad gott det låter och ser ut! Måste testas här hemma, tack för att du delar med dig utav receptet. Kram!