Trettonbarnsmamman

Har du barn med glasögon?

Jag fick ett mail här om dagen och vill gärna vidarebefodra den till er!

 

Jag vet inte om du har sett att majblomman igår offentliggjorde en undersökning som de gjort angående barn och synhälsa? Rapporten handlar om att många barn som lever i familjer med begränsade resurser går runt med huvudvärk eller trasiga glasögon som följd av att familjen inte har råd att prioritera detta. Mycket av pengarna som majblomman får in genom sin verksamhet går till att hjälpa dessa familjer att bekosta glasögon till sina barn. Detta eftersom det utan fullgod syn är väldigt problematiskt med inlärningsprocesser som att lära sig att läsa och skriva, men även innebär problem vid lekar med sina kamrater.
 
Landstingen i de olika regionerna i Sverige är de som bestämmer om och i så fall med hur mycket glasögon till barn ska subventioneras. Vissa betalar till fullo, vissa bara några hundralappar och i Stockholm betalar landstinget ingenting alls.
 
Efter den här rapporten har i alla fall företaget Smarteyes bestämt sig för att de ska skänka glasögon till alla barn med synfel i Sverige, oavsett var de bor. Jag vet inte om dina egna barn har detta problem men jag vet att många föräldrar läser din blogg så jag tänkte att det kanske var något som du ville sprida så att så många som möjligt får chans att ta del av detta och att fler barn kan slippa hindras av sina synfel!
 
Pressmeddelandet från Smarteyes finns på länken nedan där står det tydligare hur man går tillväga för att få sina glasögon. Det finns inga dolda kostnader och det är inte en kampanj under en kort tid utan tanken är att det ska pågå tillsvidare. Snälla sprid detta till de föräldrar som behöver det!
 
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/smarteyes/pressrelease/view/smarteyes-skaenker-glasoegon-till-alla-barn-mellan-0-och-8-aar-med-synfel-734658
 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mirre

    Ska tillägga, självklart står landstinget för olika mycket i olika kommuner. Men dock ändå, Smarteyes tar åt sig all cred för majblommans undersökning och så har dom inte ens samarbete med dem.

  2. Mirre

    Hej Mirka, tack för trevlig vardagsläsning.
    Ville bara informera om att Smarteyes INTE har något som helst samarbete med majblomman.
    Såg även tidigare kommentarer och det landstinget står för är glasen men man får betala bågen själv. Hos specsavers kan man få två par glasögon till sitt kära barn för 695:- och ett reservpar i ett barns liv är ju aldrig fel.
    Ha det gött!

  3. Mikaela

    Gud vilket bra intiativtagande faktiskt 🙂
    Jag har själv haft glasögon sen jag var 9 månader!…

    ska dela detta på min blogg oxå absolut 🙂
    kramar

  4. Ida

    Tack för tipset – detta delar jag vidare =)

    Har själv två barn med glasögon så nu vet jag vart jag ska vända mig nästa gång!

    Ha en bra vecka!

  5. Yvonne

    Ett bra initiativ.
    Jag har 3 barn varav 2 med glasögon.
    Minsta har precis fått sina…haft dom i 2 v men detta var inget jag visste om,dock så var dom inte så dyra,men det är super då jag bor i Stockholm som är snåla så dom gråter när dom sitter på toa;)
    Många föräldrar har inte råd att skaffa glasögon till sina barn,vilket gör att dom blir lidande för detta.
    Jag har också glasögon och mina kostar mellan 4-5000 att köpa vilket gör det svårt att köpa när man behöver

  6. Mia

    Att detta inte kom för 10 år sedan eller nått…Har ofta gått runt med söndriga glasögon eller att man fått lappa ihop dem med skruvar från de gamla.
    Är skamligt att det ska vara så dyrt och att ögonen inte räknas till kroppen så man får högkostnadsskydd.

    Jättekul med när man har en syn som ändrar sig hela tiden. Fick ett år byta glasögon 3 gånger på ett år…

  7. Theresa

    Åh vad glad man blir av att läsa det här! Och glad att jag bokat in en synundersökning hos just detta företag, om än för mig själv!
    Dottern har just fått sina glasögon, eller jag fått och fått, även med bidraget man får från kommunen så gick de ju på en del! Nästa par glasögon vet man ju vart man ska skaffa!

    Ha en fin helg!
    //Theresa

  8. Maria

    Är det nån som vet om det är samma erbjudande som synsam har, att dom bjuder på bågarna och man får betala för glaset själv?

  9. Magdalena

    Vilket bra initiativ. Har en 10 årig tjej som har glasögon. Hon fick sina glasögon när hon var 4 år och då levde jag som ensamstående och självförsörjande mamma, med mycket ansträngd ekonomi. Jag fick låna pengar som det tog många år för mej att betala tillbaka för att kunna ge henne sina glasögon.

    Hon växer och synfelet förändras så jag har fått köpa nya glasögon vid två tillfällen vilket är en kostnad på ca. 3000 per gång.

    Nej förstår inte varför inte detta subvensioneras som annan sjukvård för barn.

  10. Anna

    Skär i hjärtat att barn ska behöva lida på något sätt och alldeles härligt att vuxna tar ansvar och hjälper till! Jag köper några majblommor iallafall:)

  11. miah

    fantastiskt att det finns företag med hjärtat på rätt ställe!! har själv äldre barn som behöver glasögon utöver jag själv och det är en mkt ovälkommen extra utgift tyvärr. bra Mirka att du hjälper till att få ut vetskapen om detta!!

  12. helena

    Ett mycket bra initiativ, vi behöver människor som hjälper till i dagens samhälle och jag tror du kan göra massor genom din blogg Mirka.