Trettonbarnsmamman

Förmiddags-snack

Så har vårt sportlov börjat och den började bra med sovmorgon till kl. 8 🙂 Vissa barn var uppe före mig men Älva och Nellie sov snällt länge imorse. Och det var behövligt också, jag var helt slut igår kväll pga den tidiga morgonen jag hade. Nellie slocknade före kl. 19 igår och blev väckt av de andra barnen när de skulle lägga sig – shit…då kände jag bara neeej, nu är Nellie uppe halva natten och jag får aaaaldrig sova! Men det blev inte så farligt, hon somnade runt kl. 23 och jag med 🙂 Älva har nog sovit ikapp den sömnen hon missade under dagen, från kl. 21.30 till strax efter kl. 8 imorse 🙂 Nu har hon slocknat i famnen och jag ska väl lägga henne i sängen så att jag kommer i duschen nån gång….

Ikväll är det dags för avsnitt 4 i Familjen Annorlunda och vi kommer att sitta och titta på det med lite popcorn till barnen 🙂 Denna avsnitt visar de när vi var inne i en sportaffär för att köpa ett pingisbord. Det ser ut att gå vilt till i reklamen och det gjorde det nog också, mer vilt än vad vi bruka tillåta 😀 Kommer säkert komma negativa kommentarer i diverse forum nu men what the hell….Det är inte alltid såå illa som det vinklas i tv även om vi tillät ungarna härja mera nu än i vanliga fall. Det var jobbigt att filma i affären- trånga utrymmen, butikschef och filmteam som bad barnen att testa på sakerna och samtidigt bli filmade – man ville bara bli klar och komma ut ur butiken och få frisk luft 😀 I vår verklighet så är faktiskt barnen väldigt snälla att ha med sig till affärer och lyssnar utan problem 🙂

Jag längtar till avsnittet där jag åker till Usa och Peter är hemma med barnen för den helgen vet jag inte så mycket om 😀

Igår blev Peter nästa klar med sin vedlåda, bara några småsaker kvar att fixa så ska ni få se på resultatet 🙂 Idag kommer jag att lägga ut en tävling som ni garanterat kommer att gilla big time….ska bara duscha först nu när Älva sover 😉

Tjingeling ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. helena

    sanna, om det nu skulle vara en romans mellan Kevin och tjejen så tycker jag att det är en sak mellan honom och tjejen, människor har rätt till integritet..men det tror jag iofs att Mirka har koll på. Själv hade jag inte blivit glad om min mamma berättat om mina eventuella romanser i tonåren….

  2. Anna

    Tack för att ni delar med er av livet! Ni är favoritfamiljen genom alla program och jag sätter mig skönt i soffan med fika när klockan slår 20….Har själv en dotter som är 3 år och brukar lite skämtsamt säga till mina vänner att nu kollar vi ”annorlunda” ikväll så får man lite perspektiv på tillvaron som ibland känns lite snurrig men mest av allt alldeles underbar!

    Stor kram till fina familjen!
    /Anna

  3. Sanna

    Man blir ju lite nyfiken på blickarna mellan Kevin och den söta tejen i avsnitttet. Är det en liten romans där kanske?? Mycket gulligt är det iallafall!

    Kram Sanna

  4. Malin

    Hej!
    Jag såg när ni spelade in avsnittet som sändes igår. Ni är verkligen en toppen familj. Trotts många barn så verkar ni kunna göra allt man kan göra.

    Men jag undrar om dina äldre barn känner ibland att dom vill ha mor o dotter tid,hinner man med sådant när man är en stor familj?

    / MVH MALIN

  5. Madeleine

    vilken fin familj ni är!:-)såg er på tv igår:-)
    vad roligt det såg ut med tennisbord, absolut något vi måste skaffa till våra barn att ha inne i vårat hus 🙂 vi har ju en stor ovanvåning i detta huset, ett enda stort härligt rum.

    som jag skrivit tidigare, så får man räkna med lite kaos när man har med barnen i affären, visst får man ha regler men det hjälper ju tyvär inte alltid.
    Barn är barn och så är det! Jag är rätt trött på dessa människor som glor och tittar surt osv. bara för att man har med många barn i affären.
    Ofta får jag den känslan att det är äldre som har glömt hur barn är, stränga tråkiga människor, som tycker ” barn kladdar inte”, ” barn ska sitta tyst och fint och stilla och inte röra något” och ”barn är inte busiga och rastlösa”.
    Jag åker nog helst själv eller tar med 1 barn.

    ha det bra

    kram från Madde med 4 barn tätt

  6. Veronica

    Hej!
    Alltid lika kul o se er i TV. Jag o lille 5-årige sonen låg i sängen o kolla, han tycker oxå det är kul o kolla på er. Tror han längtar lite grann efter sitt syskon i magen nu =)
    Fina o goa barn ni har!

    Ha en bra dag!

  7. monika gustavsson

    Hej underbara ni!

    Jag blev varm ihjärtat av gårdagens avsnitt. Om ni visste vad fin grund era barn får/har. Det var kul att Kevin fick lite mer utrymme, och vilka blickar det utbyttes i klassrummet….som Björn Ranelid säger: Nu skjuter vi pilarna…kärrrrrlek, mirrrakel!

    vh
    Mamman Monika

  8. Lena Johansson

    Hejsan alla ni i familjen.Vi tittar på alla familjerna och vi har fasnat hos er.Och tycker ni har en helt underbar familj.Med jätte fina barn.Och när vi hade tittat färdigt idag sa vi båda 2.Man kan ju undra om de är så lycligt alltid.Finns väl dagar som e rent ut sagt ett helt helvete med en sån stor familj.Men jag beundrar er att allt bara klaffar och att ni älskar varann.Och sen så vill jag skriva vilket fint hus ni köpt.Och sen som en annan skrev till dig.Tur att huset är stort när ni blir mormor o morfar. Kramar från Lena i Skåne.

  9. Farmor Laila

    Vilken jättefin kille han er Kevin och vilken jättefin klass han går i. Det gav mig framtidshopp att se en så fin niondeklass. Kramar till Kevin.

  10. mia

    Hej Mirka med familj
    Njuter av att se hela er fina familj. Mycket energi och glädje, tänkte på er senast jag var barnvakt till en väns tre barn. Mina barn är stora nu varav jag lånar andras ibland. Om barn inte låter ibland är det något bus alt någonting fel.
    Ha ett jätteskönt sportlov.
    Kram på er.

  11. Nadja från Helsingfors ;)

    Jag missade kvällens avsnitt! Åh, vad det stör. Kom ihåg att det skulle börja en timme senare än vad det gjorde. Men ska försöka hitta det på nätet 😉 Busiga barn i butik är ju alltid skönt o se, så länge det inte är ens egna. Ni är en helt underbar familj och onekligen blir man bebissjuk.

  12. helena

    Inga ord, ni är bara underbara och Kevin, vilken fin kille, Mirka du är ett chefsämne…leder hela gruppen såå fint, lagom med gränser, fasthet och kärlek!

  13. Isabelle

    vad folk skriver för dumma kommentarer och där katten skiter … det kan man lägga i samma låda!
    Folk har sådana problem med att hitta andras fel och brister och vill inte se sina själva.
    Jag blir bara så varm i hjärtat och se att ni är en helt vanlig familj fast annorlunda 😛
    och att ni bjuder på er själva.

    Mvh Julita Mamman

  14. Lotta

    Hej! Jag tycker inte om föräldrar/vuxna som låter de barnen dom har med sig att härja fritt bland andra människor. Man får faktiskt säga ifrån och lära barnen att man uppträder hyfsat.
    Men detta gäller inte eran familj eftersom era barn har lärt sig att man sköter sig.
    Nu menar jag inte att barnen måste sitta helt stilla och vara tysta.
    Och detta gäller oavsett antal barn.
    Ni verkar ha en helmysig familj 🙂

  15. Cecilia

    Hej Mirka.

    Jag tänkte bara tala om att jag älskar din blogg och har följt den sen första avsnittet på familjen annorlunda sändes..hoppas ni mår bra och grattis till tjejen coolt namn Älva passar ju bra….kan också säga att jag älskar er bäst i programmet ni har sån bra uppfostran på barnen dom vet att när ni säger nej så är det nej och dom får inte hoppa runt om kring i möblerna i affärer med mera det finns en familj som jag tyvärr inte vet namnet på just nu men dom verkar inte ha något pli på sina barn alls…/ PUSS från cecylia

  16. Fia

    Min pappa hade varit på pizzeria samtidigt som er och han brukar inte säga så mycket om folks barn men han var SÅ imponerad över att era barn satt tysta och åt..och inte härjade runt.. 🙂

  17. Helena

    Eran familj är en verklig inspiritations källa. Själv har jag fyra barn mellan 17- 5 år, och när ens ork tryter behöver man bara lägga en tänke på er familj så får man åter kraft.
    Ni verkar va en otroligt go och kärleksfull familj som sprudlar av energi, där barnen alltid är i centrum.
    Ser framemot kvällens avsnitt.

  18. Linda

    Fast jag förstår inte varför ni tillåter mer bus nu när det visas på Tv. Om era barn är lugna annars, varför visa upp en ”dålig” bild på dem i tv. De flesta människor gillar ju knappast barn som beter sig illa på affärer, eller föräldrar som inte bryr sig att de gör det. Fast jag förstår att tv 4 blir glada… Det är väl bra att du inte bryr dig om skitsnacket men jag tycker att det är tråkigt att de som har många barn bara får ännu sämre rykten än vad de redan har.

    1. mirkak

      Ibland är det svårt att hänga med i svängarna när det är inspelning och nu var det många saker att konsentrera sig i så det blev som det blev men vi kände ingen större panik ändå då det fanns inga andra kunder runt oss som kunde bli störda. Men samtidigt så förstår jag inte att det gnälls så mycket av vissa om storfamiljernas barn blir vilda i butiker när det är rätt vanligt beteende av många barn i små familjer och då ändå mera accepterat….?

      1. Linda

        Fast visst är det skillnad om ett eller två barn springer runt o busar än om fem gör det?. Nu är inte vi någon storfamilj utan en ”mittimellanfamilj”då vi har fem barn. Men jag håller med om att stora familjer får höra mer skit om barnen märks. Tråkigt.

  19. Christina

    Spännade med kvällens avsnitt tror inte det e så farligt med att era barn e ”vilda” herregud jag har två små helvildingar själv men barn e barn. Kram

  20. Lindha

    Fina Mirka. Jag är mamma till fem och gillar att få inblick i ert liv. Tycker att du gör ett enastående jobb och Peter verkar vara en klippa. Tycker dock att du har börjat försvara dig och barnen för mycket.. Du behöver inte göra det. Vi med många barn är ofta utsatta för människor fulla av okunskap och fördommar.
    Försök att inte ta åt dig, sortera helt enkelt bort ” skiten” Det finns för många som vill hjälpa ( läs stjälpa) oss som har fler än 2-3 barn för att de tror att man behöver råd och insatser som man inte bett om. Som tidigare skrivet Ni är en otroligt fin familj och även om barnen stölade i affären så må det vara hänt, har sett ensambarn ligga på golvet och skrika det händer alla.

  21. Annika Thorsell

    Strunt i dumma kommentarer! Det är ju svårt att förstå hur det är att bli filmad med barnen sådär men jag tycker ni gör ett kanonjobb! Jättekul att se! Tråkigt att folk alltid ska dissa och negga på andra. Ser fram emot ikväll! Vad gjorde du i USA? Låter härligt.

    Kram Annika.

  22. Maria

    Spännande med kvällens avsnitt. Eftersom jag jobbar blir det inspelning 🙂
    Jag är då inte ett dugg orolig över att det går vilt till, det finns nog familjer som är mycket vildare 😉
    Ha en riktigt bra dag med mycket sol 🙂

  23. Anna Johansson

    hej Mirka!
    jag tycker om din familj på familjen
    annorlunda och jag undrar om jag kan får komma och hälsa på er
    för jag tycker om er så mycket 🙂 hälsa dina barn:)
    kram Anna <3

  24. Isa

    Jag har aldrig kommenterat här tidigare men nu måste jag. Om det är något du inte ska behöva vara orolig för så är det hur era barn framstår i tv. Jag är helt förbluffad över hur lugna och fina de är när ni är ute på stan etc!!! Mina två, som jag ändå tycker at vi håller i skapligt strama tyglar bland allmänheten framstår som två snälltåg..:-) Vi var faktiskt på Tom Tits samtidigt med er i höstas (eller när det nu var, har glömt..)och maken till fina lugna barn har jag sällan sett. Väntade på sin tur, gick lugnt och fint, ja jätterara tillsammans med sina fantastiska föärldrar som även ni såg ut att vara lugnet själva.

    Jag är superimponerad och såklart ska vi ses kvällens avsnitt!

    Kram!

  25. Birgitta

    Ser fram emot varje avsnitt! Kul att barnen härjar lite, nästan onormalt annars! Och kommer det sura kommentarer, så skit i det! Kramar♥