Trettonbarnsmamman

Uppe före tuppen

Idag ville Älva vara först upp, till och med tuppen kunde känna sig besegrad för kl. 4.30 hade jag en piggelin till unge som skulle ha mat, ny blöja och sen var hon hur glad som helst och skrattade och snackade och bara mös i över en timme. Om mamma var på samma humör…..näää det kan man väl knappast påstå 😀 Men nu när Älva somnat om har jag hunnit piggna tillm och sitter här – alldeles för tidigt en söndag morgon 😉

Jösses vad det snöade igår hualigen….snön ska ju bort nu ju! Barnen var dock ute och lekte i omgångar och Benny åkte med Helena till Skattmansö, en skidbacke nära oss, för att lära sig att åka skidor. Helenas dotter Hanna var hos oss under tiden och lekte 🙂 Peter har börjat bygga en vedlåda, ett bygge som hade nog blivit klart på dryga en timme i normala arbetsförhållanden men nu tog det hela dagen och är fortfarande inte helt klar…. Så går det när många vill vara med och hjälpa till 😀

När stommen var klar så skulle den testas för sin hållbarhet så då lekte barnen tåg 😀

Panelen kapas med hjälp förstås

Panelen ska på plats. Nellie vägrar att ta av sig halskragen sen hon varit ute 😀

Jag har bebisgos medans jag övervakar arbetet 🙂

Det går framåt…

Nästan klar 🙂 Den ska målas lite till och nåt mera som jag inte kommer ihåg 🙂

Kevin är fortfarande dålig med feber, huvudvärk och halsont 🙁 Han håller sig mest uppe i sitt rum och när han kommer ner till oss andra så ser han ut som en zombie. Det blir nog ett läkarbesök för hans del eftersom han inte blir ett dugg bättre. Det går massa influensa i skolan så kan ju vara det eller halsfluss…. Ingen annan är dålig bara förkylda några av barnen.

Jag gjorde lite kvällsgott åt oss – chokladpudding till familjen och lite grädde med bär till mig 🙂

Gottgottigottgott

Nellie var riktigt trött tidigt på kvällen och drog sig undan självmant – Så här hittade vi henne 😀

Hon orkade visst inte riktigt fram utan somnade halvvägs 😀

Våran dag avslutades med goda laxmackor och att sen somna till bodygard 🙂 Bojkottar melodifestivalen i år det räcker gott och väl att läsa det alla skriver på facebook om låtarna 😀

Många av er har frågat om det är okej att komma på bloggträffen även fast man inte bloggar och det är självklart att även ni utan blogg är välkomna – fattas bara! Alla som vill komma är välkomna 🙂

Nu tänker jag dricka upp min morgonkaffe och sen inta soffläge i väntan på att familjen vaknar till liv – God morgon på er och hoppas att ni får en härlig söndag ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anri+ viisikko

    (äh, kotin vääntää vastausta jopa toisella kotimaisella, mutta vaihdetaan kieltä. hiukan on ruosteessa tuo kirjoitettava ruotsi)
    Tuosta puulaatikosta tuli mielettömän hieno! Terveiset Peterille, me varastamme idean 😉 Meillä on vanhan talon remppa menossa, ja kunhan tuo eteinen pääsee siihen vaiheeseen että sinne voi jotain sijoittaa, niin puulatikko sinne on tulossa (meillä on vanhat leivinuuni, puuhella ja pari kakluunia). Meille tosin ei ollut tullut mieleenkään sijoittaa renkaita laatikon alle, joten kiitos ideasta!

  2. helena

    Mirka, bara njuter och ler när jag läser om er dag, underbart att se hur barnen är med i arbetet med lådan, ni kommer säkerligen att få mycket duktiga och driftiga barn, precis vad vi behöver. Kul att höra att Viktor åkte skidor. En fråga: sover Älva ute någon gång? minn upplevelse är att barnen sover bättre och i längre pass.

  3. Anette

    Vilka fina blad och löv i choklad som du dekorerat chokladpuddingarna med. Har du gjort dem själv eller köpt? Isf var? Sånna skulle ju vara perfekta att ha hemma i bakskåpet ju.

  4. Sandra R

    Vad fint du pyntat efterrätterna! Det lilla extra ger så mycket mer. 🙂
    Vedlåren ser ut att bli fin. Smart med hjul under, kan behövas när det ska städas. Vi har en större modell som står direkt på golvet så den behöver vara tom för att vi ska komma åt att dammsuga bakom.
    Hoppas att du har en fin kväll med fina familjen!

  5. ulrika

    Vart har du köpt Nellies Dora påslakan.Min dotter Minna på 2 år hade älskat det, hon hade gladeligen kollat på ”Doka” hela dagarna.
    O lilla gullungen Nelli vilken skön stil

  6. Madeleine

    vilka fina bilder!
    vilket underbart stort hus ni har!:-)
    vad mysigt det ser ut med alla barnen som vill hjälpa pappa. 🙂

    ha en bra dag!
    kram från Madde med 4 barn tätt

  7. Åsa Garding

    Smart med hjul på vedlådan. Hon måste ha varit riktigt trött Nellie, så sött. Ser skönt ut fastän det samtidigt ser obekvämt ut.

  8. Taina

    Hahahaha, skrattar gott åt Nellie som inte orkade ända fram. Plutten då.

    Den där vedlådan är ju hur fin som helst. Vi kommer att behöva något liknande när (eller om) vi flyttar. Är ju mitt i ett husköp och det blir vårt första hus här i Amerika och DEN processen är inte kul! Men Om det nu blir av, så ska jag se till att ha en liknande vedlåda som ni har. Peters egen uppfinning?

    Hoppas du fick en lite längre vila på sofflocket. Här stiger vi upp tidigt utan att barn vaknar. Här är det gubben som sticker ut och springer 4.30!!!! Hahahaha!

  9. Neta

    Han har ju inte precis tummen mitt i handen din man 😀 jättesnyggt. Kul också att barnen får vara med, det lär dom sig mer än man tror på (tror jag) Härlig bild på Nelly, jag har en på min äldsta när han somnat med huvudet i köttfärssåsen 😉

  10. Dan Syndrom

    Vilka underbara bilder, det ser så mysigt ut med alla ungar. Funderar på att skaffa en sådär fem till 🙂 Fin vedlår! Fina ungar! Fina löv på chokladpuddingen! 🙂

  11. Sara

    Hej!
    Har följt er under alla säsonger av Familjen Annorlunda och har nu hittat till din blogg! Stort grattis till lilla Älva! 🙂

    Är lite nyfiken, kör du någon variant av LCHF?

    Jag är nu gravid med min nr 2, blir nog sista pga mina svåra graviditeter. Har du haft komplikationsfria graviditeter varje gång?

    MVh Sara

  12. Viktoria

    Go’morron på dig! Själv har jag två väldigt morgonpigga pojkar. Fast idag har vi ju då fått sovmorgon, eftersom de har sova-borta-mys med mormor och morfar. Kan man behöva om man är uppe till 2. Hoppas din/er dag blir bra, själv blir det soffhäng med film och en lång promenad innan barnen ska hämtas!

  13. miah

    så härligt att se att Peter låter barnen vara med i skapandet, blir nog flera hantverkare i eran familj!! jag undrar också om löpbandet, är du nöjd? stadigt? höj och sänkbart?

  14. Alexandra - Millies mamma

    Måste bara kika in och säga att ni verkar vara en sån underbar familj! Själv har jag klämt ut en liten tjej för snart 5 månader sen, men längtan efter en till växer bara mer och mer! Kan nog förstå varför ni är en sån stor familj. Mammalivet är trots allt underbart =)

    Ha det så bra!

  15. my

    På Kevin kan det va mykoplasmabakterien, hade själv riktigt ont i halsen å feber. vitt beläggning i halsen men provet vissade ej halsfluss. fick pencellin ändå men den hjälpte ej så sökte läkare igen då konstaterades det att det var mykoplasmabakterien så fick starkare medecin

  16. Ulrika

    Hejsan !

    Hoppas att allt är bra ! Vilken fin vedlåda ! Önskar er en jätte fin söndag <3 Vi har tänkt köpa ett löparband undrar vart ni köpt erat? är den från Clas olsson ?

    Kram ulrika

  17. Emelie

    Kanon FiN och perfekt vedlåda till er 🙂 en sån fast mindre variant skulle vi faktiskt behöva då vi just nu förvarar veden i en gammal zink balja 🙁 inte det bästa!

    Roligt att följa din blogg 🙂
    Får sånt bloggsug själv faktiskt 😉 har aft lite bloggtorka ett tag men nuså är jag ihåg igen.
    Ha en bra bra ni med.

  18. Emma

    God morgon.. Här va vi oxå uppe före tuppen Albin ville oxå upp 4.30 för blöjbytte och mat..
    Nu har även dom andra barnen vaknat och vill ha lite frukost 🙂
    Hoppas ni får en toppen söndag.
    //E

  19. Leah

    Jag lider av sura uppstötningar, kan knappt äta något utan att det sätter igång, med resultat att jag knappt vågar äta. Väntar tvillingar i vecka 23. Har du något tips?