Trettonbarnsmamman

Just ja….

Behöver tips från er som känner till Enköping!
Vill ha tips om något trevligt fika/lunchställe inne i Enköping???

Tack tack <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Bea

    Ni får inte glömma Hamnmagasinet, de har både fika och lunch. Jättemysigt ställe nere vis hamnen med jättefin uteservering och mysig servering inomhus. rekommenderas varmt

  2. Johanna

    Jag skulle rekomendera Tammerfors, mat/lunch ställe skulle jag rekomendera vita elefanten, sallad och sånt och så helt klart Sarajevo – ett bra familje ställe finns mkt att välja på passar alla (:

    Ville bara säga jag gillar din blogg, läser den så ofta jag hinner!

  3. Emma

    Vet inte vad det heter, eller ens om det finns kvar. Men jag var på ett mysigt café i gammaldags stil som jag tror låg på/i närheten av sandgatan.

  4. Isabelle

    My House är ett mysigt Café i New England stil i tvåplan. Hembakt, gott, fin service och billigt!!! Åsa som äger My House var med i föregående veckas ”Halv 8 hos mig”

    Astas Café i typisk Rockabilly/Amerikansk stil. Club sandwich, hemgjorda hamburgare och massa annat gott i typisk amerikansk smak. Lekhörna för barnen.

    Waynes Coffe brevid Lindex. Supertrevliga killar som serverar. Gott fika. Speciellt somrarna är servicen på toppnivå.

    Helenas Kök (fd Skitiga Duken/Ammies mat) Lihger vid volswagen. Hemlagat, genuint och gott. Husman blandat med hälsokost.

    Tant Gredelin är supermysigt och gott. Shabby Chic miljö. Serverar kaffe och thé i små kannor som man får med sig till bordet. Dock väldigt trångt och inte så barnvänligt med spring i benen. Somrarna på uteserveringen är desto bättre.

    Tammerfors har nyrenoverade lokaler i tvåplan. God bakverk och smörgåsar. Men måste hålla koll på att det är dagsfärskt. Inte kul att betala för nåt som smakar kylskåp.

    Fabian Flink är verkligen en 10 poängare.
    Men bara några få sittplatser och serverar endast bakverk, skorpor mm.

    Vita Elefanten är jättebra! God mat och trevlig service!

    K14 är bra kvällstid. Inte lunchen då det känns halvfabrikat.

    Wickmans Café är ett populärt caféställe med mat och fika. Sådär mat, men helt ok. Snygg miljö bra utsikt över den lilla staden som pulserar förbi i den trånga lilla rondellen utanför. Även kallad ”Farliga hörnan” ur folk mun. :0)
    Men favvisen hittills är My House. :0)

    Hoppas att du hittar nåt som passar :0))

    Mvh
    Isabelle

  5. jessica

    Har aldrig hört nåt ont om akropolis, tycker de serverar bra mat. Att cafe drott skulle vara sunkigt låter konstigt, det brukar alltid vara fullt med folk där.

  6. Fia

    Får väll tipsa om My House, jag med 😉
    Sen har vi ju gamla goa Drott som ligger vid tågstationen..men det är nog bäst på sommarn..när man kan sitta ute. Jag efterlyser ett bra och BARNVÄNLIGT cafe i Enköping..
    Vi åker till Busborgen i Västerås nästan varje helg..där kan barnen leka runt och vi vuxna kan fika (och leka) 🙂

  7. Ida

    Café Drott och Tammerfors är för pensionärer… 😉 My house känns mer som din stil. Dom har mest fika, men det är billigt och gott! Du hittar dit från Kungsgatan som går över torget. Mitt emot SkoAugust finns en trappa, gå upp där sen kan du fråga dig fram om du inte ser. Fortsätter du från torget på kunskgatan och går förbi SkoAugust så finns det ett fik nere vid rondellen. 🙂

  8. Neta

    Vi fick en otroligt bra service på Kinakrogen på Fjärdhundragatan, maten var också betydligt godare och fräschare än på China River i U-A. Dessutom är dom 30 kr billigare på sin lunchbuffé än här i stan.

  9. Susse,nybliven mamma

    ja tant gredelin är toppen, om man får plats får säga ;). riktigt mysigt och ja smaken är delad, många i ”min” ålder (20 ca) tycker om fiket men det är nog bara för att magnifik är ett fik med ”modern” stil:)

  10. Charlotte

    Jag gillar Amazing Thai (även om de är bättre i Uppsala) som ligger vid torget. Vill slå ett tag för tant Gredelin också. Mysig miljö, gott hemlagat fika, barnvänligt.

    Jag gillar inte Magnifik, tycker de är lite opersonliga och att fikat inte är så gott. Men smaken är delad =)

  11. Susse,nybliven mamma

    Jag tycker att tammerfors vid torget är bra. och att Magnefic (vet inte riktigt hur det stavas) är bra fika ställen och med mat så sarajevo, K14 och mister UNO´s är bra mat ställen. Akropolis skulle jag inte rekomendera då dom är anmälda för att inte hålla hygienen i köket och inte tvättar sig om händerna när dem rökt och sådant. Och Drott är väll också ganska bra men det är riktigt sunkigt inne på cafet så de cafet är perfekt att ta med sig fika ifrån.

  12. Carola

    Jag bor i hummelsta, bodde innan i torstuna. Har bott i Enköpings kommun i två år i maj. Jag bara älskar vita elefanten, där dom har jordens godaste Kina mat! 😀 restaurang Sarajevo är fin den med. Sen Ricos pizzeria har dom godaste pizzorna tycker vi! Det ligger vid Coop. Ett fik dom har nere på stan som heter astas café är bra oxå, där har dom 50 tals tema & det är riktigt mysigt! 🙂
    Ha en bra dag & lycka till med 11:an! KRAM!

  13. Jenny

    På torget finns Sallad & Sånt, de har goda sllader. Tant Gredelin ligger i slutet på kungsgatan, jättemysig miljö där. Ett gammalt litet lågt hus.

    Drott är smidigt om man har barnen med sig. Enkelt att parkera precis utanför. Brukar vara upskattat av mina barn då det är mycket bilar, bussar mm utanför vid resecentrum att titta ut på 🙂

    Hoppas du hittar nåt bra ställe!

  14. jessica

    Det finns ett cafe jag kan rekommendera, tammerfors. Sen kan jag tipsa om akropolis, sarajevo och rolands restauranger.