Trettonbarnsmamman

Ack Värmland m.m

Hahaa vad jag skrattar alltid så gott åt serien Ack Värmland. Älskar programmet 🙂 Dagens avsnitt var bara för underbar! Fanny började blogga och till slut gjorde de alla det…. Älskar deras grannars kommentarer ” Jag vill läsa mera om fiffi! ” Olas förlossningsförberedelser osv. Älskar’t 😀
Ja och annars då..?  Jo. Jag anser nog att löss toppar min hatlista! Jag hatar de små jävlarna! Äckelkryp! Det tar veckor innan jag kan liksom slappna av. Jag ”äter, sover, andas” löss under ca 2 veckor fy tvi. De finns i mitt bakhuvud  ( inte bokstavligen ) typ hela tiden. Ser jag någon klia sitt huve lite så är jag där direkt och tittar. Maniskt. Det är tidskrävande. Jag har behandlat tjejerna då de har så mycket hår. Men det ska även kammas, kammas och åter igen kammas ( med en NitFree-kam ). Fatta vad det tar tid..? Suck. Sen har vi tvätten på det. Jag har tvättat som ett litet jehu sen igår herre jösses. Jag brukar aldrig tex byta allas sängkläder samtidigt utan portionerar ut det så jag slipper drukna i tvätt. Nu tog jag alla sängkläder, alla mössor, alla jackor osv…. satan i gatan vad jag har slitit med att tvätta undan. Nu äntligen är det tomt på golvet i tvättstugan. Korgen är överfull men som sagt…golvet är tomt 🙂
( ja jag svär över de små äcklen och allt extra jobb de innebär 😀 )

Läget är oförändrat med mitt öga. Varken bättre eller sämre. Jag börjar vänja mig vid läget. Fick idag en tid för återbesök om knappt 2 veckor så får vi se hur läget är då.

Igår drogs Olivers extratand ut och han hade tydligen varit så duktig ❤
Idag fick han kvittera ut sin belöning när vi åkte till Toys r us och han valde nån stor förpackning med Pokemon-kort m.m.
Nellie behövde en ny cykelhjälm och hittade en fin en

image

Synd att den är för liten för mig 😉

Vi tog en lunchstopp på McDonalds efter barnens önskemål  ( läs gärna tjat ). Lite lek efter maten

image

Jennifer åkte in till Uppsala efter plugget. Hon och hennes kompisar skulle på en shoppingrunda. Jag har svårt att fatta att ungarna sakta men säkert blir större och större. Snart kommer Lilja och tjatar om att få åka till stan med polarna 😀

Nu ska jag ta mina ögondroppar ….

Kram kram 💜

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kicki

    Hej Mirka! Läste om ditt öga. Jag har råkat ut för samma sak och i mitt fall var det glaskroppsavlossning, och den i sin tur orsakade en liten blödning på synnerven. Det hände båda ögonen med nån månads mellanrum. Hoppas du blir bra! Man blir så rädd när det är nåt med ögonen!
    Kram kram!

  2. Elsa

    Försten, jag kör matolja numera mot löss, funkar super, kör i 3dl ca i ett hår (flicka) så håll över natten, domkväcs precis som med ex balsam och olika preparat på Apoteket.funkar super här och tipset kom från en frisör vars dotter inte tål lusmedel.
    Kram❤️

  3. Elsa

    Haha, det var ju helt underbart avsnitt, såg det på playen, sååå min humor, sov gott❤️Kram

  4. Jenny

    Hallå där! Vill bara tipsa om ett schampo när det gäller löss som har fungerat super i vår familj. Det är i från eco kid. Det har en doft som lössen inte gillar. Vi använder det dagligen när det går löss på skolan, och våra barn har aldrig fått löss.

  5. Åsa

    Hej. Usch löss är verkligen inte trevligt! Vi har också haft det ett par svängar. Jag läste att man inte behöver tvätta sängkläderna för att lössen dör utanför huvudet så vi hoppade över att byta lakan sist vi hade det, vi skakade bara lakanen och det funkade för ingen annan fick det och det kom inte tillbaka. Tack annars för en rolig blogg, kul att följa er familj och se vad ni gör. Kram Åsa

  6. Lina

    Usch, löss är verkligen inte roligt. Jag jobbar på förskola och så fort man hör att det går löss där så känns det som att det börjar klia i hela huvudet. Har dock sluppit löss än så länge ”ta i trä” och det har aldrig blivit någon jättespridning av löss på jobbet som tur är. Min kollega på mitt förra jobb hade en elektrisk luskam som hon provade på mig, den skulle ge utslag om det fanns något som rörde sig i håret men vi hittade ingenting den gången.

    http://www.diningandcooking.blogg.se