Trettonbarnsmamman

Bebisen

Det är nu ca. 2 månader kvar till bebisens ankomst och vi längtar som tusan. Barnen tycker att jag är så stor nu att det borde vara dags redan typ nu 😀

Jag mår fortfarande bara bra i graviditeten och har börjat tvinga i mig blutsaft för att få i mig mera järn. Sist låg hb på 99 vilket inte är så bra men inte heller illa för att vara mig. Jag börjar känna mig otymplig, speciellt när jag ska ta på mig stövlarna och hjälpa de minsta med sina vinteroveraller. Jag får inte heller i mig så stora matportioner nu när bebisen trycker upp magsäcken. Att köra bil är inte heller så skönt just nu. Jag känner dels tryck neråt och har en vilde i magen som tar tillfället i akt för att sparka upp mot revbenen 😀 Jag har även börjat samla på mig lite vätska och känner mig extremt svullen i ansiktet på morgonen. Men annars är allt tiptop 🙂

image

Beställde hem lite kläder från Jollyroom och de tog jag i strl. 62. Lilja var liten när hon föddes och har hela tiden följt sin egen kurva lite under medelkurvan precis som de flesta flickorna i familjen. Pojkarna har alltid varit lite större och vuxit på sig i en snabbare takt. Thor har varit störst från födseln och hann knappt ha strl. 56….

Jag längtar till att få bädda liggdelen till Bugaboon och att börja använda den ”heltid”. Jag skulle ju spara den helt tills bebisen har kommit men har inte kunnat låta bli att köra Lilja i den ett par gånger. En underbar vagn och jag ångrar verkligen inte mitt köp 🙂 Är dock lite nyfiken på att köpa till suffletter i andra färger…..Vet att det finns de som syr egna så vet ni någon duktig som tar beställningar får ni gärna tipsa mig 😉

image

Har glömt att visa er denna gulliga teckning som Peter fått av Alice ♥ Vi köpte ett ram till den och ska nu bara hitta ett lämpligt ställe att hänga upp den på.

Hoppas ni alla får en fin dag ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jess

    Jag kan tipsa om Rafaellas creativa design på Facebook. Hon syr jättefina saker och gör fina bumberskydd och handtagsskydd till bugaboo. Hon har en blogg också om du googlar på henne.

  2. Sofie

    Man kan ifrågasätta , undra och ha andra åsikter.
    MEN man måste uttrycka sig på ett schysst sätt.
    Kattis ditt sätt att kommentera lämnar MYCKET att önska!

    Kanske borde du klicka dig bort från denna blogg och hitta någon som passar dig bättre?

  3. popcorn

    13 (16) barn är ju väldigt mycket och väldigt ovanligt. Det är inte konstigt om man ifrågasätter, undrar, tror, fascineras, förfäras och har åsikter…så det är klart att det blir diskussioner! Det är ju själva grejen att skaffa så många barn som (ofta) diskuteras och åsikterna är lika många som det finns läsare. Tyvärr är det lätt att glömma att det sitter en människa i ”andra änden” när man sitter vid skärmen…

  4. Babsan

    Olika åsikter måste vi få ha utan att bli arga och uppretade.
    JAG fattar INTE hur man kan orka med så många småbarn sen må alla vara älskade planerade.
    Undra bara varför man skaffar 16 barn som Peter har? Men det är jag det. Vilken kostnad att försörja och uppfostran är inte lätt den heller.

  5. Helena

    Blir så illa berörd, det här klarar Norrströms galant och ni som klagar på ökat ansvar hos syskonen vet väldigt lite om hur bra barn faktiskt mår och hur de får växa sig starka av att få ta ansvar. I rimliga portioner är det jättebra att få den möjligheten. Är säker på att era barn kommer att bli mer livsdugliga än många ungar som får all uppmärksamhet av föräldrarna dagarna i ända. Sen, om förskolan, så klart ska barn gå på förskola, det är ultimat i lagom doser. Och de doserna har denna familjs barn.

    1. Sofia

      Det finns inget ultimat (som du uttrycker det) att små barn lämnas på förskola. Innan 3 år kan det tom vara skadligt visar forskning. Betydligt viktigare är anknytningen till föräldrarna de första åren. Därför är det extra grymt att de minsta barnen ska bli bortlämnade bara för att det ska födas nya bebisar hela tiden och man inte orkar vara hemma med alla.

  6. A-K

    Jag förstår inte det här..Varför läser man Mirkas blogg om hennes tankar o ord stör så frultansvärt mkt?? Vore det inte bättre att slösa energin på ngt annat, o strunta i att läsa hennes rader?? Det är ju hennes liv, o inte ert..

  7. Kattis

    Skulle bli tokig av att gå hemma år ut och år in med den ena ungen efter den andra i ett avlägset gammalt hus .Inte utbilda sig och inte jobba.Det skulle vara intressant att få ett svar på när ni kom på tanken att massproducera barn? Efter barn nummer 5 eller barn nummer 7? Mer läsare och mer goodie-bags för varje barn? Herregud detta är ju bara en blogg, hur ert verkliga liv ser ut det kan vi bara ana. Alla gör vi våra val. Detta är ert livsval och er livsstil. All respekt för detta. Men är den hållbar i längden? Det får tiden utvisa….och hoppas på det bästa för alla 16 barns skull …..Men man får ju hoppas att era döttrar tänker annorlunda, för detta måste vara ett riktigt slitgöra. Även om varje barn är älskat och ger glädje kan ni omöjligt orka så många år .Allt annat vore lögn.

  8. Eva Nilsson

    Det är bra att du biter och säger ifrån Mirka mot alla dumma kommentarer. Jag tycker du är så otrolig Mirka, du är så otroligt duktig och så kärleksfull med dina barn. Och du har så jättefina goa barn, läser din blogg varje dag. Saknar ditt skrivande om du inte skrivit på någon dag. Kram från Skåne

  9. Carina.lindau

    Bra Mirka! Det var faan vad ni spårar ut på kommentarerna, kommentera gärna det hon frågar om, och era egna åsikter om barnafödande etc kan ni väl skriva om på era egna sidor, så tröttsamt och läsa era elaka och förutfattade ord och meningar här! Mirka och Peter fortsätt leva ert kärleksfulla liv, och jag lovar er alla att när mirkas kropp anser att hon inte orkar med nån mer graviditet så kommer hon inte bli gravid mer…… Kram från mig

  10. sofia

    Men Miraka nyttjar förskolan till max så hon får ju mycket vila på dagen. Sen har hon de äldre barnen som kan ta hand om alla nya bebisar som kommer så det kommer säkert gå bra. Däremot är det synd om de äldre barnen som blir lidande o aldrig får någon egentid med sina föräldrar.

    1. mirkak

      Nä nu får jag lov att blanda mig i här!
      För det första så är inte barnen på förskolan till max som du påstår – de är där mån-tors och inte ens alltid de dagarna!
      Sen att du tar för givet att de äldre barnen tar hand om sina småsyskon så kan jag bara enkelt säga att när du inte har en aning om fakta så ska du enbart hålla käften om den saken! Ja…jag blir jävligt irro på dina fördomar!

      1. Sofia

        Jag vet att varje mamma endast har två armar och kan alltså inte räcka till när man har flera små barn. Men betydligt värre än att vara en gammal mamma som diskuteras här är vad rökningen gör mot kroppen o det ofödda barnet när navelsträngen dras åt.

  11. Trebarnsmamma

    Jag ville bara säga att jag blev jätteglad när jag läste att du var gravid igen! 🙂 Tyckte det lät väldigt tråkigt när ni bestämt er för att Lilja skulle vara den sista. Jag hoppas att du (om hälsan tillåter) kommer att fortsätta tills klimakteriet definitivt sätter stopp. Tror jag lever lite genom dig eftersom jag själv skulle vilja ha fler, men maken (och ekonomin) säger nej. Är bara ett par år yngre än du.

  12. Kattis

    De flesta som är äldre när de får barn har ju inte så här många barn innan, det är ju det som är dilemmat, att både åldern och antalet barn talar för att orken naturligtvis kommer tryta.

  13. Monika

    Såg ju på er på tv förut,,
    Kul ni ska få en till igen, pojke,, Kul
    Grattis,
    Har du bestämt namnförslag till lille pojke??

    Trevlig helg

  14. Anna

    Hej Mirka!
    Kan du inte berätta lite om hur du/ni tänker/har tänkt om nupp, kub, fostervattensprov osv under de senare graviditeterna, dvs efter att du fyllt 35?

  15. Madeleine

    Ja du vet med säkerhet att det bara är 8 veckor kvar. För av nån jävla anledning lyckas du få beviljat igångsättning redan innan due date. Jag är 8 dagar över tiden nu och får ingen igångsättning! Ja jag är bitter.

    1. popcorn

      Åh lider med dig Madeleine! Har också gått över och det är så jobbigt! De där dagarna känns lika långa som hela graviditeten!:-( Hoppas du i te behöver vänta länge till!

  16. Therese

    Kolla in facebook gruppen vi sytokiga där kan du fråga om någon syr suffletter. Vet att många där gör det. Eller skicka ett mail till mej så kan jag vidare befoga.

  17. Anki

    Jag ska bli mormor för andra gången. Min dotter är i samma vecka som du, Mirka o vi längtar så tills lillebror kommer ut <3
    Kramar från Skåneland

  18. Majsan

    Vill gärna tipsa om en duktig granne som har sytt en massa suffletter till sin bugaboo.
    Kolla hennes hemsida sanipanis.se! Det står inget om suffletter där, men jag vet att hon kan…

  19. Lina

    Ja tiden går snabbt! Min minsta är snart redan 7 månader..inte klokt.. Tänkte bara säga till dig att jag tänkte pröva sy upp suffletter till bugga om duhsde varit intresserad? Hör såfall av dig.

  20. Född i Norge

    Det jag uppskattar allra mest med din blogg är att du inte presenterar nya selfis eller matfoton varje dag…..som VÄLDIGT många andra bloggare gör och som är oerhört trist att titta på.
    Hälsningar Skåne.

  21. Ida

    Du hinner ju med åtminstone 2 barn till för detta är väl ändå inte din sista graviditet? Har hört många som sagt att de inte ska ha fler barn men sedan blir de gravida ändå. Så jag tror det är vanligare att det blir så om man väl bestämt sig för att inte skaffa fler.

      1. Ida

        Vadå det är väl inget fel att vara lite äldre när man får barn. ”Vem vill ha en morsa som är pensionär när man är ungdom”, tror du man väljer själv hur gamla ens föräldrar ska vara?

        1. camilla

          Nä just därför tänket man själv på den biten.Fick min första när jag var 17….sista vid 38.är 47 nu m en 9 åring och har absolut inte samma ork.När man är 60 då ska man verkligen ha ork när dom blivit tonåringar som oftast är den absolut mest krävande åldern.Så just därför skrev jag det.. Av egen erfarenhet!!!

      2. Felicia

        Vissa får ju sitt första barn när de är över 40. Inget konstigt med det. Sedan är det ju helt upp till en själv hur mycket man vill orka med. Min mamma fick mig som ung, 19år och min bror 5 år senare. Kan inte säga att det är så stor skillnad på vad hon har gjort/orkat med oss än vad min kompis föräldrar gjort med henne (de var 35 när det fick henne, första barnet)

        1. popcorn

          Mirka kommer att vara 55 när minstingen är 13, inte pensionär. Men så är det ju en viss skillnad på att vara mamma i 50-årsåldern med två barn eller 13 barn att ta hand om också…även om de flesta är vuxna/halvvuxna, och säkert har ett gäng barnbarn också. Även om man skulle få vara frisk och pigg låter det rätt slitigt…
          Dessutom är väl Peter nästan tio år äldre än Mirka och kommer väl att vara pensionär när minstingen är i nedre tonåren. Men visst, det måste ju funka. Man har ju liksom inga val…
          Fast Mirka, är verkligen allt så ”tiptop”? Jag tycker att du verkat vara väldigt trött hela hösten och även klagat över trötthet och orkeslöshet, inte riktigt orkat med bloggen, samlar vätska och är svullen, jobbig halsbränna et c tycker jag inte låter som toppform. Se till att ta det lugnt, det är viktigt. Ta en promenad då och då, håll koll på HB-värdet, ät ordentligt, vila!!!

          1. Ida

            Det är klart att det måste slita oerhört på kroppen att vara gravid så många gånger och så tätt efter varandra, inte så svårt att lista ut. Vem som helst hade blivit trött och orkeslös av att ha så mycket omkring sig. En jättefamilj att dra runt och dessutom vara gravid på nytt, är säkert väldigt påfrestande. Men såklart är det Mika och Peters val att avgöra hur många barn de vill skaffa.