Vaknade till ett väder som gav mycket att önska över…igen. Blir så full i skratt (ironi) när man tittar på väderprognosen och eventuellt ser att ” imorgon blir det +19 och halvsoligt ”, det närmar sig slutet av juli och en sådan prognos gör en glad…? Årets högvärme är här….typ 😀 Jag brukar aldrig ha på mig strumpor under sommaren och sällan långärmat men iår är strumporna mina bästa vänner. Jaja, en positiv sak är dock att kantarellerna trivs. Blåbären likaså och de finns det gott om nu och de är riktigt stora och goda. Och en kantarellmacka på kvällen när barnen har somnat är bland det godaste som finns 🙂
Egentid – jag, maken och våra goda mackor ❤
Det blev bättre väder framåt dagen och vi passade på att grilla till middagen. Karré, revbensspjäll, lax, korv och grillad potatis.
Gott gott men tog tyvärr lite tid med potatisen = för mycket mat el för liten grill 😉
Imorgon vill barnen ha tacos. Urk om ni frågar mig! Men de ska få det och då ska jag komma på någonting riktigt smaskens åt mig och Peter….nåt med räkor kanske….Vi får se 😉
Nu får det bli en sväng ut med Tintin sen sängen.
Kramis ❤
Hej vilken underbar blogg du har och vilken fantastisk mamma du verkar vara. Tips på grill leta fram ett gammalt oljefat och sätt på egna ben så har ni en stor och billig grill.
Blåbär har vi plockat, ett par pajer har det blivit. Men svamp har jag inte sett än. Ni som har hittat, var bor ni?
Har ni provat tacos med grillad kyckling en créme fraiche och en kryddpåse? Jätte gott!
Jag gillar inte heller tacos, men ett tips är att göra något gott med tortillabröden i stället.
Sist täckte jag en tortilla med mozarella, chevréost och riven ost och la ett till bröd ovanpå som lock och sedan steka på båda sidor i stekpanna med olja.
Skär upp i tårtbitar innan servering.
Det blev supergott!
Man kan såklart fylla dem med vad man vill 🙂
Se där inget ont som inte har någonting gott med sig ☺ Här i Marseille är det runt 40 grader. Så blåbär är inte att tänka på ☺
ser gott ut! hoppas det smaka!
Hej! testade att göra ”receptet” på de ugnsbakade potatisarna som du la upp för nån dag sen, vill bara säg Tack! för det blev verkligen SÅ GOTT!! 🙂 nya favoriten hos mig 🙂
Fina Mirka. Gör taco hamburgare till familjen! Blanda ner tacokryddan i köttfärsen sen platta till dem grilla och ha på grönsaker som man tycker om och tacosås. Använd hamburgarbröd och där har ni ovanligt goda taco hamburgare! Mums säger jag. kram Linda
Hej!
Vad mysigt ni verkar ha det:) härligt och gott att grilla ,det är sommar det. Blev så glad när jag så att Linnea bestämt sig för att inte vara så öppen i sin blogg. Förstår henne att hon vill lätta på trycket när hon har ångest, men det blir lätt missförstånd. När alla skall läsa och tycka sitt. Jag förstår att med er som förälder får hon absolut det stöd och hjälp hon behöver. Jag håller alla tummar för er att det blir bra! Ha en fortsätt go sommar och mys riktigt med vovven. Mycket klokt beslut av er att köpa honom just nu, ni vet vad nu gör ni. Tydligen precis allt för er flicka❤️ det är bevisat att djur ör den bästa medicinen mot depressioner !Kram till er fina Mirka
1 kg potatis ”CRASHED POTATOES”
ca 50g smör
2-3 vitlöksklyftor
örtsalt
peppar
rosmarin (gärna färsk)
1. Börja med att koka potatisen så att den är lite mjuk. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Lägg ut potatisarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dom med t.ex. en stekspade eller botten av ett glas.
3. Smält smöret och pressa i vitlöken i smöret. Ha i salt och peppar och pensla på smöret på potatisarna.
4. Klipp över lite färsk rosmarin och stoppa in allt i ugnen tills potatisarna är gyllenbruna och fina (ca 20 min).
Hade själv tänkt pröva detta recept men då att lägga dom i foliepaket på grillen i stället för att göra i ugnen,
Jag tycker själv att potatis på grillen är gott men just som du sa tar potatisen tid. Så tänkte det kunde va ett alternativ.
Hoppas du har det bra. Sköt om dig (er) ! Nu hoppas jag på en riktig god sommar till oss alla =)
Låter gott, ska prova det