Trettonbarnsmamman

Bra skrivet….

Angående dessa diskutioner om de enorma summorna vi med många barn får i form av barnbidrag och flerbarnstillägg, har Eva och Lisa skrivit bra inlägg om och jag tycker att ni ska gå in och läsa ni som är intresserade 😉

Ang. att rida på vågen betyder ju i stort sett att någon drar egen nytta på din bekostnad och det har hänt mig några gånger sen min blogg blev större och vår medverkan i tv. När det hänt har jag varit medveten om det även om de inte trott det men ids verkligen inte tjafsa om sånt utan tycker mest att det är sorgligt att bete sig så ……

Idag har Nellie fått en för henne ny säng och den står i ungarnas rum då hon inte vill sova i vårt rum. Nu hoppas vi verkligen på att hon kommer att sova bättre 🙂

Oliver och Victor har varit hos Naemi och Leon och lekt och nu är Jennifer, Selina och Benny och leker hos Helena. Jag fick ett ryck och bakade lite gott till familjen 🙂 Ungarna var chockade – ” Men mamma, bakar du? Du får ju inte äta det!!” Hmm….Förlåt mig att jag tänkte på er som äter sånt här gott då 😀

Idag fick Thor och Nellie skrapa skålen

Chokladmuffins med jordgubbsmousse, hallon, blåbär och vitchoklad-flarn 🙂

Jag måtte vara en självplågare……! 😀

Någon ville se ett kvitto från vår storhandel så här kommer ett från vår shopping i fredags – mathandel för en vecka fast det kommer att behövas kompliteras med typ mjölk, bröd och sånt ändå 😉

Nu ska vi laga middag – tjingeling 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sojkas framtid - Ann-Sofie mamma till Isak

    Hej och välkommen till loppi! 🙂 Vad roligt att du flyttade hit. Ja hit säger jag för att jag är ju en av ambassadörerna. 😉 Själv har jag inte bestämt mig var jag ska flytta. In till loppi eller hålla mig till en egen domän. Inget lätt val inte.

    Gud vad gott det ser ut! 🙂 Riktigt proffsigt! 🙂

    Kram Ann-Sofie Sojka

  2. Ninni!

    Tänk vad vissa människor är avundsjuka på att du tar dig möjligheten att vara hemma med dina barn och att dom får möjligheten att vara hemma med dig!
    Man kan faktiskt styra lite själv hur man vill jobba. Man behöver inte jobba heltid när man har småbarn och får på så sätt mer tid med barnen. OM man t ex inte är ensamstående och är i BEHOV av pengarna.Man är ju oftast TVÅ som skaffar barn och BÖR väl ha en ganska BRA ekonomi INNAN man ens planerar att bli gravid. Ni är ett stort kärleksfullt hem och jag tror att många avundas er! =)

  3. Sofia

    Till Lisa K:
    Har du tänkt lite framåt i tiden? Det är Mirkas många barn som kommer att betala skatt till staten sen för att du skall kunna bo på åldringshem som gammal. Det jag vill få fram är att det nog går jämt ut i slutändan.

  4. Emelie

    Och där rök många barnbidrag 😉 Att folk orkar bry sig, snacka om onödigt!

    Haha, jag bakar också hrä hemma, konstigt nog ser jag det lite som terapi och så ger jag mig en klapp på axeln som rokar stå emot 😉

    Ska baka LCHF sockerkaka nu i veckan tänkte jag 😀

    LÄngtar till Maj nu!! KRAM

  5. Therese

    Hej!
    Åh dessa muffins skulle vara kanon att göra till min tös som fyller år på Torsdag! Skulle bli jätteglad om du kunde skriva receptet.. 🙂 Vi följer (och spelar in Fam Annorlunda) varje Måndag! =)
    Ha en fin Måndag!
    Hälsningar Therese

  6. Lisa K

    Men om du vill åka buss lämna barnen på dagis handla i affären komma till sjukhuset fika på stan så vill u väl möta personal som hjälper dig. Hur skulle det vara tror du om alla kvinnor födde 10-15 barn och behövde vara hemma. Det är ju dina medsystrar såna som jag som nöjt mig med 3 barn för vardagen och jobbet ej går ihop annars. Nu skall jag lämna mina barn för att du skall vara hemma. Var fan finner ni den rättvisan nui som föder barn stup i kvarten. Egoistiskt i högsta grad anser jag och min jobbarkompisar.

    MIRKA SVARAR: Men fattar du inte…? Att alla är olika och i det här fallet väljer att skaffa olika antal barn är ju så fiffigt! Vi – trots allt en liiiten skara i sammanhanget – som valt att ha många barn fyller i alla fall ut lite för de som av olika skäl inte kan få barn och de som väljer att få bara 1-2 barn! Tänk om alla bara valde att få 0-3 barn som dig – då skulle du verkligen behöva oroa dig för framtiden med tanke på hur pass lite barn det ändå föds i Sverige 😉 Du verkar lite bitter på att du kännt att du måste nöja dig med 3 barn för att din vardag ska gå ihop. Hur fan (som du uttrycker dig) belastar vi dig på något vis? Hur fan påverkar mitt barnafödande till att du måste lämna dina barn? Vad hade varit skillnaden för dig om jag bara haft säg 3 barn – jag bara undrar? Jag har valt mig att inte nöja mig med lite lagom utan med det bästa möjliga jag kunnat få 🙂 LIKE IT OR NOT!

  7. Nettan

    Jag håller med Maria.
    Jag är mamma till 5, jag bara undrar vem skaffar barn och tror att man kan klara sig på barnbidrag?????

    Härlig familj du har Mirka 🙂
    kram kram

  8. Lisa (sjubarnsmamma)

    Sådana kvitton är vi oxå vana vid. Kanske inte riktigt så långa 😉 Roligt och se andras.

    Länken till Lisa går till Eva. Det har nog blivit lite dubbelt 😉

    Kram o ha en fin dag

    MIRKA SVARAR: Fixat 🙂

  9. Maria

    Det där kvittot såg väl ganska normalt ut tycker jag. När bb kommer varje månad handlar jag riktigt ordentligt och då brukar det ofta handla om allt mellan 2500 och 3500 kr. Sedan måste man ändå stödhandla mjölk och annat under veckan. Sedan blir kanske inte summan lika hög veckan efter iof men vi pratar iaf fyrsiffrigt då med. En veckohandling här går aldrig på under 1500 kr. Nu bakar jag det mesta i brödväg men vi måste köpa dyrare mejerivaror då alla barn är laktosintoleranta. 1 liter mjölk kostar 13.95 här och då är detta tydligen billigt för laktosfri mjölk.

    Att man skulle leva som snyltare för att man har många barn har man fått höra. Men barnen kostar också pengar. Ska man ha fler barn är genomsnittet krävs också större bostad, större bil, mer mat, mer kläder osv. Barn kostar och bb är ingenting mot vad det kostar att ha barnen.

    Tycker det är härligt att läsa din blogg Mirka. jag önskar min kropp hade tillåtit fler graviditeter men nu är det stopp…efter sju graviditeter och lika många barn. 🙂

    Kram

    1. Kristin

      Hej Mirka. först vill jag säga att jag tycker ni är så coola, beundrar er väldigt och sen till barnbidraget, jag har 4 barn och även då är det stor kostnad som till blöjor mm då två blöj och välling barn plus två skolbarn kostar , bb räcker inte så länge det heller . så fortsätt ditt liv som du gör och strunta i alla fördomar och ord. jag skulle också vilja ha många barn men nu får det vara bra ett tag för gubbens skull hehe men kanske får jag som jag vill och får mera inom kort =)

  10. Pia Widheden

    Angånde barnnbidrag tlllägg och sådant spelar väl ingen roll om man har ett barn eller femtioelva barn det är ju inte pengarna man räknar man har ju rätt till dessa ”bidrag”
    barn kostar alla kostar DET ÄR INTE GRATIS ATT LEVA Mirka strunta i de som snackar skräp dom är väl avundsjuka =(
    för din fina familj …….ALLT GOTT TILL DIG O DIN FINA FAMILJ<3<3<3/PIA

  11. Emma

    Nu har jag visserligen inte följt någon debatt ang detta med flerbarnstillägg. Men måste ändå få uttrycka mig 😉 Tycker det är ganska lättuträknat att det kostar med fler barn. Men men! Det finns ju alltid folk till allt!
    Måste säga att ÄNTLIGEN! Nu är måndagskvällarna räddade! Lite extra kul nu när jag följt din blogg, och se saker på tv efteråt!

  12. Trillingmamma och sjubarnsmor

    HAHAHAHAHA.. kvittot.. Åh Mirka, du är för rolig. Fick ett riktigt gott skratt. Har inte ens tänkt att det ser ut så… långt.. hahahaha. Ja fy. Nu fick man se sanningen i vitögat på ett fotografi. Annars drar man bara kortet, tar kvittot och stoppar i väskan typ.

    Du är ingen självplågare utan verkligen ståndaktig. Baka gott, stå med näsan under det hela och sen bara vips.. borta.. till alla barnen. Duktig du är! Ska snart komma igång jag också. Men rider på vågen gå ner i vikt i vätska först ;-).

    Ha en underbar kväll ni alla där hemma! Massor med kramar från alla oss

  13. Ulrika

    Mums så gott det ser ut =) vad duktig du är på att baka och vad duktig du är som klarar att inte smaka på dem. Vad trist med människor som rider vågen vad tråkigt =( Vad fint ni har fått det i huset. Jag måste fråga vart kommer den fina tapeten ifrån som var svart med vita blommor såg den från programmet i måndags =) Sååå snygg =)=) Må så gott Ser framemot i morn då ska jag bänka mig framför tv =)

    En stor kram

  14. Sofia

    Terveisiä sulle ja koko perheelle! 🙂
    Grattis till nya familjemedlemmen! Hittade nyss din blogg via Hannah Graafs blogg, så jättehärligt att få läsa om er familj även när familjen annorlunda inte rullar på. Sen såg jag att er Älva är född på samma dag som vår Colin.
    Må gott allihopa! Diggar er!
    /Sofia från grannlandet

  15. Isabelle

    Härligt med muffins!
    WOW vilket kvitto! Kul att se :o)
    Om jag vore ICA handlare skulle jag absolut ge fin fina erbjudanden bara för att ni är en sådan härlig familj och lojal mot butiken. För ganska ofta besöker ni den.

    Stå på dig Mirka och skit i dödgrävarna. Tråkiga människor med ytterst tråkiga och ointressanta attityder. Man blir ju bara förbannad!!

    Kram från en ”granne” på landsbygden.

  16. Mamma B.

    Men vad står det? Är det 2 eller 7 tusen men det måste väl vara 2, tyvärr ser jag inte så bra. En liten nätt summa, men mat måste vi ju alla ha. Goda muffins du bakat du är duktig du Mirka.

  17. Sandra

    Men hallå jag har lust att skrika rätt ut, ni med många barn får ju inte mer i barnbidrag än jag med ett barn. (förutom flerbarnstillägg) Varför skulle ni vara ”värre” och snyltare på nåt sätt? Tänk med hjärnan säger jag till dom som inte förstår bättre ;)Barnbidrag alá 1050:- per barn, inte fasiken blir man rik på det för barn kostar allt några kronor oavsett om dom är 11 eller 1.

  18. Annakarin

    Hej Mirka! Varför skulle man inte få barnbidrag för ALLA sina barn. Barn måste få kosta pengar jag tror nog vi alla vill ha mat och kläder till ALLA våra barn oavsett om du har en eller flera.Tycker heller inte man ska behöva försvara varför man har si eller så många barn det är upp till var och en, vi har 3 och för oss är det jättebra.
    Tycker det är supermysigt med många barn i min familj men är inte så intresserad av att ha massa andras barn vilket många tror bara för man har mer än 2 barn. Får ofta frågan om jag kan ta hand om andras barn när det ex är stängning på skolan och de som frågar har oftast bara 1 barn hm. Har aldrig hört att de vill ta alla mina 3 när jag behöver. Allt handlar faktiskt om hur man prioriterar i många frågor. Har varit hemma länge med barnen men jobbar nu för fullt. Det verkar vara jobbigast att ha få barn då måste man ha så mycket egentid. Nåt som jag tycker är väldigt konstigt att ha, jag vill ju vara med familjen och göra saker tillsammans.Kram.

  19. Carro

    Lite roligt att se erat kvitto för en vecka, för den summan så storhandlar jag för en hel månad. Dock så är det ju bara jag o min son men ändå 🙂

    Älskar din blogg och ser fram emot måndag kväll 🙂

  20. Mari Berglund

    Jag har precis hittat hit till din blogg men jag och min familj har följt er på tv. Mina barn älskar familjen annorlunda och vill inte missa ett enda program 🙂
    Jag läser en hel del bloggar men brukar inte kommentera, det gör jag nästan bara när jag blir irriterad.
    Jag har 4 barn och har fått en hel del gliringar angående vårt barnbidrag, vad folk glömmer bort är faktumet att alla som har barn får ju faktiskt barnbidrag.
    Det är ju ett beslut som togs av regeringen 1948 och har funnits sedan dess och knappast något som man föder många barn för att få.
    Sen vad en hel del inte heller tänker på är att ju fler barn man har desstu mer utgifter, jag har 4 barn som har aktiviteter, ska ha kläder, födelsedagar mm och då är barnbidraget ganska skönt att ha trots att vi är 2 stycken arbetade föräldrar.
    Nog gnällt, tack för en bra blogg och ta vara på varandra och era fina barn

  21. Caroline

    Åh herregud, trillar baklänges av det där kvittot 😛 med tanke på hur många ni är så är det ju bara logiskt att ni behöver så många varor. Men en annan är ju inte van 😛 haha