MARSHMALLOWMUFFINS (de som var lite godare)
70 g osaltat smör
5 dl vetemjöl
6 msk kakaopulver
3 tsk bakpulver
6 msk strösocker
1 stort ägg, vispat
3 dl mjölk
100 g chokladbitar
55 g minimarshmallows
Sätt ugnen på 190 grader. Lägg muffinsformar på en plåt.
Smällt smöret. Sikta mjöl, kakao och bakpulver i en stor skål. Blanda väl med socker,
chokladbitar och marshmallows.
Vispa ägg, mjölk och smält smör i en egen skål och rör försiktigt ner blandningen
i mjölet till en styv kaksmet. Fördela smeten jämnt mellan formarna.
Grädda i ugnen i 20-25 minuter eller tills muffinsen höjt sig ordentligt.
Låt de svalna i 5 minuter och lägg de sedan över på ett galler och låt de kallna helt.
MARSHMALLOWMUFFINS 2
100 g minimarshmallows
225 g vetemjöl
55 g kakaopulver
1 msk bakpulver
drygt 1/2 krm salt
115 g mjukt ljust farinsocker
2 medelstora ägg
2,5 dl mjölk
6 msk rapsolja eller 85 g smör smält och avsvalnat
1. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ upp muffinsformat på en plåt.
2. Blanda samman mjöl, kakao, bakpulver och salt i en stor bunke. Rör i
farinsockret och marshmallown.
3. Vispa samman äggen lätt i en stor skål och vispa sedan i mjölken och oljan.
Gör en fördjupning i mitten av de torra ingredienserna och häll i äggblandningen.
Rör om försiktigt tills allt blandats men rör inte för länge.
4. Fördela smeten i formarna. Grädda muffinsen i ca. 20 minuter tills de har höjt sig
ordentligt och känns fasta.
5. Låt muffinsen svalna i ca. 5 minuter och flytta de sedan över till ett galler och låt kallna.
mamma dom va skiit äckliga … 😀
Så gott det ser ut, är det ok att jag lägger upp ett av recepten på min blogg och även ”lånar” din bild? naturligtvis länkar jag till dig i så fall och talar om att recept och bild kommer härifrån 🙂