CHEESECAKE MED CHOKLADTÄCKE 10-12 bitar
Botten:
15 st digestivekex
1/2 dl florsocker
125 g smält smör
Fyllning:
400 g färskost av philadelphiatyp
1,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
4 st ägg
Täcke:
100 g vit choklad
2 dl creme fraiche
1 äggula
Garnering:
Jordgubbar
1. Krossa kexen med florsockret i en matberedare/mixer. Häll över smält smör och kör samman till en smuldeg.
Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten, en bit upp mot kanten.
Grädda i 175 grader i ca. 10 min. Ta ut bottnen och låt svalna något.
2. Vispa ihop färskost, socker, vaniljsocker och ägg till en slät smet. Häll smeten över kexbottnen och grädda i
ytterligare 30-35 min. Låt svalna.
3. Smält hackad vit choklad i en bunke över sjudande vattenbad. Obs! Bunkens botten bör inte nå vattnet i kastrullen.
4. Ta upp bunken, tillsätt creme fraiche och äggula under omrörning. Bred chokladen på kakan och ställ in i
kylen för att stelna, 4-5 tim eller över natten.
Garnera med jordgubbar 🙂
Åh vad gott
Mkt god! Provade den förra veckan och ska göra en ny imorgon och ha med till jobbet! Tack för ett mkt gott recept! 🙂
Hej!
Den såg verkligen supersmarrig ut, den ska jag baka ikväll. Hoppas den är lika god som den ser ut. /Carola
Skamligt gott….
Hej! vilka smarriga tårtor! När fick du ditt körkort?
Ps Jättebra blogg och grattis till huset!
Kram Sara Karlgren, mamma till 4
Ser smarrigt ut! Ska absolut prova det!
Åhh så smarrigt!!!
Hej, har du någon spärr eller något på din sida? När jag klickar på länkarna på de som kommenterar härinne så står det nästan alltid ogiltig url.
Ha en fin kväll!
MIRKA SVARAR: Jag har inga spärr men vissa som har länkar har skrivit fel….
Det såg gott ut 🙂 får vi prova…
Själv har jag bott i köket idag 😉 så det får bli en annan dag.
Grattis till en tjej till ♥ och ha det så gott kramen…
Ser jättegod ut :). Sambon sa förut när han såg bilden: Har Mirka gjort den? Och att den såg fin ut och god och att du var duktig :). Så nu får jag nog försöka att göra en som ser lika fin ut som din – kanske blir den god med när jag gör den 😉 Kram