Trettonbarnsmamman

På tal om mat….vill ha tips!

Våra barn älskar spenatsoppa…..Ni vet sån som man får i skolan, med en kokt ägghalva i!

Någon som har god recept i lager på just sån spenatsoppa 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tess "Nova & Miras mamma"

    ½ – 1 liter vatten
    2 msk smör
    3 msk mjöl
    1 påse stuvad spenat
    1 grönsaks buljong
    Salt

    Smält smöret i kastrullen, vispa ner mjölet och sedan vattnet. Vispa så d blir klumpfritt. Låt koka upp!
    Lägg i buljongen och saltet.
    Häll i spenaten och låt koka upp i 10-15 min.

    Servera med kokta ägg halvor, rostad macka med ost!

    Hoppas det smakar:-)

  2. Kicki

    Här är en enkel spenatsoppa som vi brukar göra här hemma.

    Till 4 personer

    1 liter vatten
    2 tärningar grönsaksbuljong
    1 påse fryst hackad spenat (vi kör med Icas egna)
    1 dl grädde
    1 msk margarin
    vatten
    mjöl

    Koka upp 1 liter vatten i en kastrull. Tillsätt buljongtärningarna och låt dem lösas upp. Tillsätt halva påsen med fryst spenat ca 200g. Låt spenaten tina i buljongen under omrörning.
    När spenaten är tinad, lägg i 1 msk margarin.
    Rör ihop en redning av vatten + mjöl. Häll i redningen under omrörning till lagom konsistens (ju mer redning desto krämigare soppa). Tillsätt ca 1 dl grädde och låt soppan koka upp igen. Smaka av med salt och peppar.

  3. Katarina

    Hejsan! Riktigt fin blogg du har! Jätteintressant att läsa också!

    Jag gör en annorlunda spenatsoppa, som du kanske skulle vilja prova på? Riktigt god är den också! (Enligt både mig och flera andra).

    Ta en kastrull, häll i lite olja (så det täcker botten) häll i 1/2 – 1 påse fryst hackad spenat, låt spenaten smälta. När spenaten har ”smält” häller du på 1 liter vatten (eller så mycket vatten som du tror skulle räcka till dig och din familj, t.ex.) när det har har börjat koka tillsätter du 4-5 dl ris så det kokar ihop med spenaten. Tillsätt salt och peppar efter smak. (jag brukar bara salta med allkryddan Vegeta – finns nog i de flesta affärer att köpa)

    Lätt att göra, tar inte lång tid alls och dessutom riktigt god!

    Smaklig måltid!

  4. Thereza

    Enkel och supergott!! 🙂

    4 port

    300-400 gram fryst bladspenat
    1 st gul lök
    8 dl grönsaksbuljong
    2 msk vetemjöl
    1 dl matlagningsgrädde
    1 msk smör/margarin
    salt och peppar
    4 st ägg

    Börja med att koka äggen. Skala och finhacka löken. Grovhacka bladspenaten. Fräs lök och spenat i smör/margarin i en kastrull.
    Tillsätt buljongen och grädden och låt det koka 3-4 minuter. Red av med vetemjölet utrört i lite vatten eller grädde tills du fått den tjocklek på soppan du önskar. Krydda med salt och peppar. Servera med hårdkokta ägghalvor.

    Min ett-åring älskar den här soppan och det går jättesnabbt att tillaga! 🙂

  5. Matilde Martinsson

    Hej! Idag är det Alla hjärtans dag och undrar om du skulle vilja lägga upp en insamling på din blogg? Det är en insamling i min sons namn. Han är 10 månader gammal och har förtjockad hjärtmuskel (hypertrofisk kardiomiopati) och blir bara sämre och sämre, sista beskedet vi fått fick vi för en vecka sedan. Dem tror inte dem kommer kunna rädda honom. Därför vill jag gärna dra igång en insamling. Varje gåva gör skillnad. Hinner vi inte hjälpa honom så kankse dem hinner hjälpanågon av alla andra underbara hjärtebarn.

    Om du vill lägga in den så är de bara att lägga in den här koden
    som om du lägger in en video på sidan.

    Tack på förhand Matilde och Hjärteprinsen

  6. mamma x 4 i finland

    Här är det ingen annan som gillar spenatsoppa så jag brukar ta min ur butikens frysdisk. Säg till när du provat ut ett bra recept. =)

    MIRKA SVARAR: Hehehe…funkar väl det med 😀 Säger till 😉

  7. Cecilia

    Spenatsoppa med ägghalva
    En vardagssoppa som är klassisk, god och nyttig. Vill du lyxa till det? Skala i lite färska, kokta räkor i soppan.

    1 gul lök
    1 potatis
    2 msk smör
    1.25 l vatten
    1 hönsbuljongtärning
    1 krm fänkålsfrön
    200 g fryst spenat
    200 g färsk spenat
    vitvinsvinäger
    4 ägg
    salt och peppar

    1. Fräs lök och potatis i smör några minuter utan att det tar färg.
    2. Häll på vatten och lägg i buljongtärning och fänkålsfrön.
    3. Låt koka tills lök och potatis är mjuk. Lägg i den frysta spenaten och låt tina.
    4. Lägg sedan i den färska spenaten och mixa till slät soppa.
    5. Smaka av med salt, peppar och vinäger. Servera med kokta ägghalvor

    MIRKA SVARAR: Mmm, tack 🙂

  8. K

    Sök på google, finns massor av recept!

    MIRKA SVARAR: Jag vill helst ha recept av nån som har ätit det så man vet om den är gog 🙂

  9. Ingela

    Ser du fått massa recept redan men mums så gott med spenatsoppa med ägg till:-) tänkte göra det igår faktiskt hehe men va lat så blev pizza 😛
    Lycka till med soppan!!:-) Kul med flytt oxå,fin sida

    MIRKA SVARAR: Tack 🙂

  10. Neta

    Spenatsoppa
    4 port

    1-2 msk smör
    3 msk mjöl
    1 l vattnet + 2 grönsaksbuljong
    300 gr spenat
    ½ dl mjölk
    salt, peppar o ev. muskot
    2 hårdkokta ägg

    Smält smöret och rör ner mjölet
    Späd med vatten och tillsätt buljongtärningarna
    Koka upp
    Tillsätt spenaten, sjud på svag värme till spenaten smält
    Häll i mjölken och koka ytterligare några minuter
    Rör då och då, smaka av
    Servera med äggklyftor i tallriken

    MIRKA SVARAR: Gott, tack 🙂

  11. Cina

    För 8 personer

    750 g fryst hackad spenat
    50 g smör
    2 msk vetemjöl
    2 liter buljong

    Salt (ev.)
    3 äggulor
    3 dl grädde

    Gör så här:

    Låt spenaten halvtina. Fräs den i smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör om. Späd med buljongen, lite i taget. Låt soppan koka några minuter. Smaka av med eventuellt salt.

    Rör ut äggulorna i grädden. Ta kastrullen av värmen och häll gräddblandningen under vispning i soppan och låt den sjuda en kort stund – inte koka då den annars kan skära sig.

    Häll upp i portionsskålar (för förrätt) och lägg ett par kokta äggklyftor i varje skål.

    MIRKA SVARAR: Tack för receptet 🙂

  12. Lenore

    Jag hade inte ätit spenatsoppa förrän jag började jobba på förskolan efter gymnasiet, min första tanke var att det var en hemskt konstig kombination – spenatsoppa och ägg… Men oj vad gott det var! Tyvärr har jag inget recept, men skulle hemskt gärna prova göra egen!

  13. Jessica

    Hej på er.
    Såg att du även bakar lite bröd nu oxå.
    Testa min kikärtfrallor!! Jättegoda och framförallt superenkla!!!
    Rota runt i min blogg så finns dom där.
    Varma hälsningar från Jessica.

    morsansklagomur.bloggplatsen.se

    MIRKA SVARAR: Det ska jag kika på 🙂

  14. Ida

    Jag brukar göra en spenat soppa som är väldigt enkel och god.

    4 Port
    1 dl grädde
    1 Liter höns buljong
    300 gram fryst spenat
    1 Krm riven muskot

    Koka upp grädde och buljong, lägg i den frysta spenaten. Tillsätta muskot, salt och peppar efter smak, låt koka i 10 min.
    Jag brukar använda mig av helbladspenat så jag brukar mixa soppan så den blir slät.
    Lycka till 🙂

    MIRKA SVARAR: Tack 🙂

  15. Caroline

    Jag undrar också det!! Jag älskade den soppan när vi fick den på dagis 🙂 men åt alltid bara ägget och soppa, det som blev över fick ligga kvar 😉 haha

    MIRKA SVARAR: 😀 😀