RÅRAKA MED LÖJROM 2 pers
Skala och riv 4st mellanstora potatisar. Värm stekpannan (jag använder 2st, en till varje råraka så att de blir klara samtidigt) och ha in en klick med margarin. Ta en näve full med riven potatis och pressa ur vattnet. Lägg därefter potatisen i pannan och platta till med stekspaden. Stek nån minut per sida, tills den är lagomstekt. Lägg rårakan på tallriken, ha på lite gräddfil, hackad rödlök och löjrom:-) Salta lite och ha på lite citronsaft.
Enkelt och gott:-)
Låter verkligen super gott.
Måste jag prova med nästa helg o mysa lite på ;))
Låter hur gott som helst.
Tror minsann att jag ska överraska mannen med detta när han kommer hem från jobbet ikväll 😀
Gjorde denna igår kväll som förrätt och det var lagom smaskigt =)
Vilken konstig fråga"varför så många barn?" Haha:-)
kommer ej på din blogg
åh, vad gott det ser ut (A)
Hej Mirka, har precis upptäckt din blogg. Kollar alltid på Familjen Annorlunda, och ni blev direkt min favoritfamilj första gången ni var med. Ni verkar så lugna och harmoniska och har underbara barn. Jag tror det krävs en speciell typ av person för att klara av så många barn, jag hade själv aldrig klarat det. Jag har två och tycker DET är jobbigt ibland. Jag beundrar er verkligen! Ni är underbara! Och det där receptet på råraka MÅSTE jag bara prova! Ser riktigt mumsigt ut! ha det bra!
Anne: Tack:-) Ja varför?…..För att vi älskar barn och har haft turen att kunna få så många;-)
Härlig blogg. En liten fråga bara, varför sååå många barn?
Jag är själv mamma till två busgulliga grabbar 8 o 10 år.
Är det verkligen löjrom du har på??? Är det inte vanlig rom?
Alltså HERREGUD DRÄGGELVARNING!!! ^^ MUMS!
Mmm vad gott.
Tack Mirka!
Jag ska testa receptet i helgen.
Vad kul med alla dina recept, det ser väldigt gott ut:) Margarin är dock bland det värsta vi kan äta, stek i smör istället S
Massa kramar Linda
Oooooh…. smarrigt värre :-). Just kombinationen gräddfil, rödlök och rom är ju hur gott som helst och som man kan ha på mycket. Man kan även byta ut gräddfilen mot creme fraiche också så får man en syrligare smak ;-). Och Rårakor.. ja det är MUMMA!
Sitter här och äter mina jitterbugg jag….. mmmmm!
Kram kram
Toppen! Tack! Precis lagom krångligt för mig 😉
Tack för tips på enkel och god mat. Gjorde en råraka till mig idag och det blev jätte gott. Fast jag är inte så förtjust i rom så jag tog räkor och svart oliver i stället. Med rödlök, créme fraiche och lite dill. Och så grönsallad till. Mums! Kommer jag att göra fler gånger 🙂
Mums vad gottigt!!!