Först vill jag tipsa om att det går numera att köpa chokladknappar i mörk, ljus och vitchoklad på tex Ica!
Det är Odense som gör de:-)
CHOCOLATE CHIP COOKIES
225 g smör el. margarin
3/4 dl strösocker
ca 2 dl farinsocker
2 st ägg
2 tsk vaniljsocker
ca. 5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
ca.4dl chokladknappar (jag tog en påse på 150g och det räckte bra tycker jag)
1. Värm ugnen till 175 grader och smörj en plåt.
2. Blanda smör, strösocker och farinsocker tills ljust och fluffigt. Tillsätt äggen i mixen en i taget och rör ner vaniljsocker. Blanda i mjöl, bakpulver och salt.
3. Blanda i chokladen och klicka smetklickar med en matsked på plåten.
4. Grädda tills kakorna är ljusbruna, ca. 8-10 min. Låt de svalna ordentligt.
Hej Mirka!
Måste tacka för ännu ett suveränt recept! Då jag har mjölkallergi i familjen bytade jag ut dropsen till mjölkfri blockchoklad som jag köpt på ICA! Har en rätt kräsen son men de här gick hem! Mvh Malin
De ser väldigt goda ut, dina kakor.
Kimberley: Plupparna blir kanonbra, smälter inte ut alls:-)
Måste fråga hur de plupparna blev i kakorna? Jag gjorde på vanlig hackad blockchoklad men tyckte det flöt ut alldeles för mycket. Håller plupparna sig "fasta" eller smälter de ut?