Trettonbarnsmamman

Mirkas räk/lax-smörgåstårta

MIRKAS RÄK/LAX-SMÖRGÅSTÅRTA ca.16-20bitars

Fyllning 1:

Tonfiskröra

1 burk tonfisk i vatten
Dill
1 gul lök
1 halv burk majonäs
2,5 dl creme fraiche
1 halv ask philadelphiaost

Krydda med aromat och vitpeppar

Häll ut vattnet från fisken. Skala och hacka löken.
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med kryddor.

Fyllning 2:

Crabsticks-röra

2 paket crabsticks
purjolök
2 kokta ägg
1 halv burk majonäs
2,5 dl creme fraiche
1 halv ask philadelphiaost

Krydda med aromat och vitpeppar

Hacka ca 3/4-delar av crabsticksen (resten sparas till garneringen)
Hacka ca 0,5 dl purjolök. Hacka äggen i små bitar. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med ktyddor.

Fyllning 3:

Leverpastej-röra

2msk Bostongurka
1 ask leverpastej
1 halv burk majonäs
2,5 dl creme fraiche
1 halv ask philadelphiaost

Krydda med aromat och vitpeppar

Blanda ihop alla ingredienserna och smaka av med kryddorna.

Att bre brödet med:

1 stor ask mjukost naturell
5 dl gräddfil
Blanda ihop till en gegga.

Jag använder långfranska(färdigskivad rostbröd) och det går åt ca. 2st. Skär av kanterna på brödskivorna.
Lägg brödskivor på en bricka eller plåt. Bre ALLTID brödet först med mjukost/gräddfil-blandningen, VARJE LAGER, innan du lägger på fyllning!
Smeta på fyllning 1, på med nya brödskivor, bre med mjukost/gräddfin, smeta på fyllning 2, på med nya brödskivor, bre med mjukost/gräddfil, smeta på fyllning 3, på med nya brödskivor och bre på med mjukost/gräddfil även runt om på kanterna.
Garnera tårtan efter tycke och smak:-)
Jag använder:
Kruksallad till sidorna. Uppe på har jag lax, räkor, crabsticks, rödlök, ägg, körsbärstomat, dill och citronskivor.

PS. När jag gör fyllningarna så har jag inga mått och har försökt att bedömma ungefär hur mycket jag tar av allt. Jag brukar alltid lyckas med attgöra liiite för mycket fyllningar men det går att göra goda snittar av de överblivna fyllningarna sen:-)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Isabelle Röjerås

    Hej! Det låter som underbart goda smörgåstårtor det här!
    Hur många skivor långfranska gör du på ett lager?
    Tack på förhand!
    Mvh, Isabelle

  2. Lindah

    Tänkte fråga bara 🙂 Ska man använda hela mjukost/gräddfil-blandningen på ett lager eller ska man dela upp de på alla tre lagrena? =) Tänkte överraska mamma sen med smörgåstårta när hon fyller år så tänkte göra ditt recept 🙂 Så jätte tacksam för svar, kan svaras på mail oxå =)

  3. 3 barnsmamma

    Hej.

    Provade göra smörgåstårtan med lax och räkor igår, gud så gott det blev. Lagret med leverpastej bytte jag ut mot två med tonfisk..smaskens, alla gillade den. Tack för nytt gott recept, kommer att göra en till snart igen.
    Tack för en toppen blogg, hälsa familjen.

  4. Anna

    Ser helt underbart gott ut. Tyvärr tycker jag ju inte om leverpastej i smörgåstårta – kan man byta ut och ta två lager av någon fyllning tror du???