Trettonbarnsmamman

Mirkas ost/skink-smörgåstårta

MIRKAS OST/SKINK-SMÖRGÅSTÅRTA ca. 16-20 bitar

Fyllning 1:

Skink-röra

Ett halvt storpack rökt skinka (skivor), skuren i mindre bitar
Ca. 1 dl finhackad gurka
Ca. 1 dl hackad purjolök
1-2 dl keso
1-2 dl majonäs
1 dl vispad grädde
Smaka av med senap och chilipulver.

Fyllning 2:

Leverpastej-röra 1

1,5-2 ask leverpastej
3 msk bostongurka
2-4 dl vispad grädde

Eller…

Leverpastej-röra 2

1 ask leverpastej
2 msk bostongurka
2,5 dl creme fraiche
1 halv burk majonäs
1 halv ask philadelphiaost
Smaka av med aromat och vitpeppar

OBS: Bre över brödet FÖRE varje fyllning och garneringen:
1 stor paket mjukost och 5dl gräddfil som blandas ihop.

Jag använder alltid skivad rostbröd och det går åt knappt 2 st. Skär av kanterna på brödskivorna.
Lägg på första lagret med brödskivor på en bricka eller plåt. Bre över med mjukost/gräddfil, smeta på fyllning 1, lägg på andra lagret med brödskivor, bre över med mjukost/gräddfil, smeta på fyllning 2, lägg på sista lagret med brödskivor och bre med mjukost/gräddfil, även på sidorna.
Garnera efter tycke och smak:-)
Jag brukar garnera med:

På sidorna har jag antingen salladsblad eller gurkskivor.
Uppe på varvar jag med rullade skinkskivor och rullade ostskivor (Ibland strimlar jag skinka och ost istället och strör på), ägg, körsbärstomater och gurka.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. åsa

    tänkte om du vill lägga upp exakt mängd för dom som(jag)inte är så bra på att höfta..detta ärröra till en plåt smörgåstårta
    300 gr skinka
    2 dl vanlig gurka hackad
    4 msk purjo hackat
    2 dl keso
    2 dl vispad grädde
    4 krm paprikapulver
    lite senap
    3 dl majjo

    en ask leverpastej med lite vispad grädde

  2. Åsa Ahlström

    Hej Mirka, jag tycker att din blogg är SÅ mysig att läsa, jag kikar allt som oftast in för att se vad ni i familjen har för er! Jag har ett bra tips på sido-dekoration till smörgåstårtor eller smörgåsbakelser som jag brukar göra till min familj, barnen älskar dessa….Jag har majonäs utanpå och rullar bakelserna i krossade ostbågar, mums! Fin färg blir det oxå! Kram Åsa

  3. Anonym

    jag håller på att googla fram olika fyllningar på smörgåstårtor till ett dop vi ska ha…och så hade du recept på din blogg…det jag funderar om du har nå tips på vad man kan ha till skagenröra..dock faller allt som har med leverpastej och skinka bort då det ska passa vegetarianer som kan äta fisk och skaldjur…