sandrasinspiration

Vad har vi köpt till lillasyster?

Fick önskan att berätta lite hur mycket vi köpt till lillan i magen, i klädväg. Jag gick ju igenom alla klädesplagg igår och vi har köpt på oss allt mellan storlek 50-74.

Vi har köpt en del nytt, men även en hel pappkasse med begagnade kläder ifrån en barndomsvän till mig. De kläderna var så fina och i princip oanvända de flesta av plaggen. Skönt också att veta vem som använt dem innan 🤍 Så vi plockade på oss en hel del iom att hon sålde dessa så billigt.

Jag kan börja med att skriva att man inte behöver köpa kläder ända upp till större storlekar som vi gjort, till tex storlek 74. Det har enbart blivit så för att Polarn o Pyret hade så pass bra rea så då ville jag köpa på mig lite och mormor ville också handla lite och då bad vi om större kläder att växa i, just för att det går så fort i de mindre storlekarna och det har vi redan plagg i.

Så det vi har införskaffat i storlek 50 är 5 bodys, 5 byxor och 2 pyjamas. De sägs att man ska ha mellan 4-8 plagg. Nu köpte vi som sagt allt väldigt billigt av min barndomsvän, så vi har kanske lite mer än nödvändigt, men samtidigt vet man inte hur liten bebis är när hon föds. Detta är ingenting vi behöver få dåligt samarbete över om vi inte använder allt, då vi isåfall får sälja dessa plagg vidare eftersom de är i så bra skick 🙂 Skönt att inte ha behövt köpa allt nytt när de växer så fort.

I storlek 56 har vi 1 vintermössa, 2 overaller (en av dessa beställde jag hem iom min vinst hos Jollyroom och en av dem är efter Vincent som jag hittade i förrådet nyligen), 1 stickad overall från Newbie som är efter Vincent- denna kan dock inte användas som vinteroverall utan blir som en mysoverall. Vi har 8 bodys och 7 byxor. Jag vet egentligen inte om detta anses som mycket eller lagom. Jag kan känna att det är lagom. 56 hade i alla fall Vincent längre än 50. Men detta är en ny bebis så vi får vänta och se 🙂 Vi har även 1 pyjamas och 1 par strumpor. Så här ska någon mer pyjamas införskaffas och även några fler strumpor. Strumpor behövs även i den minsta storleken.

Fler storlekar gick jag inte igenom nu, utan det tar jag när bebis är här och börjar växa ur 56. Men vi har i alla fall 3 dregglisar som jag vet kan gå åt framöver.

Vi har även åkpåse efter Vincent, en filt som är nyinköpt och så ska någon mer gallerfilt handlas. Vi har en snutte, ett babygym, ett babynest, en amningskudde, våran joolz vagn efter Vincent och en skötbädd. Vi ska införskaffa babyskydd som vi får köpa av en gammal vän till mig och nya hjul till vagnen som slitits under 3,5år. Och så ska även en skötväska som blev så sliten under tiden jag använde den med Vincent köpas hem. Sen är det mesta klart inför lillans ankomst. Mer saker blir det därefter så som babyvakt, badbalja, sängkläder mm. 🤍

Det jag tycker är bra i bodys i storlek 50/56 framförallt är omlottbodys så man slipper dra kläderna över huvudet på en så liten. Det använde vi mest till Vincent vill jag minnas.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.