sandrasinspiration

Ett ärligt inlägg

Ska börja med att skriva att jag inte alls är van att väga det jag gör nu. Sist i min graviditet med Vincent gick jag upp endast 12kilo under hela grav. Hittills, jag går in i vecka 19 på måndag, har jag gått upp 8kilo. Det både känns och syns vill jag säga. Framförallt på rumpa och lår. ?

Med Vincent i magen så spydde jag otroligt mycket de första tolv veckorna. Jag visste inte om postafen som lätt kan hjälpa en att må lite bättre, så under de tolv veckorna låg jag i princip i sängen hela dagarna och åt nästan ingenting och så spydde jag på det. Det bidrog nog till att jag inte drog på mig så mycket kilon under hela graviditeten. Det var först efter vecka 12 som jag kunde komma ur sängen och få i mig mat med hjälp av tabletterna även om jag spydde till vecka 21.

Under denna grav så visste jag ju direkt att postafen fanns, så dem köpte jag när jag började känna minsta lilla illamående i vecka 7 och påbörjade dem där strax efter så att jag skulle kunna äta åtminstone. Jag har spytt och gör det fortfarande, men mest på morgnarna, 1-2 gånger. I början var det lite mer utspritt över dagarna. Men har samtidigt kunnat äta och jag har verkligen frossat för att jag varit sugen på fett och sött. Så det har nog satt sina spår det, även om detta inte enbart är pga kosten.

Jag är ju gravid och man går upp i vikt, inga problem med det, men ibland blir man less när man inte känner igen sin kropp. Och då syftar jag inte på magen där vår lilla bebis ligger, utan på det runtom…

Läste ett inlägg i en Facebookgrupp för gravida jag är med i och där skrev en tjej exakt så som jag kände. Hon är i ungefär samma vecka och har gått upp 8kilo och känner inte alls igen sin kropp. 8kilo är inte mycket, men jag nojar lite över vad jag kommer ha gått upp när graviditetsveckorna är över. Även om jag vet att jag säkerligen kommer gå ner dessa kilon igen när kroppen är redo.

Mycket gör ju också när det är sommar. Man ska hitta fina och bekväma sommarkläder, sist var jag ju tidigt gravid i augusti bara och resterande under vintern och man kunde ha på sig annat. Nu vill jag knappt visa mig i bara ben, även om jag kanske överdriver. Jag har ju knappast gått upp 20kilo och de flesta ser kanske inte ens det jag ökat i vikt.

Jag ska försöka njuta denna grav eftersom det troligen är den sista och så får jag ta tag i hjärnspöken och kroppen efter det. ??

En bild som Vincent tog idag ?
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.