sandrasinspiration

Jag hoppas Vincent kommer ihåg mig för något mer

Ibland känns det som att tiden inte räcker till. Vem kom egentligen med idén att vi ska jobba mer än vi är hemma och kan träffa våra barn?

Jag älskar att jobba, men jag skulle hellre spendera fler dagar med mitt barn och få längre helger än att ha längre veckodagar. Det tror jag de allra flesta håller med mig om?

Vi är fast i ett ekorrhjul där vardagarna består av arbete, hämta – lämna på förskolan, laga mat, plocka, städa, leka, bada och så läggdags. Lite så kan våra dagar se ut här hemma. Att försöka hinna med att dammsuga – för det blir både grusigt och lerigt denna årstid, att tvätta – tvätten växer för varje dag med småbarn i huset och att laga mat – visst kan man göra ett storkok på helgen; men det har bara inte blivit min grej riktigt. Att hinna alla dessa moment och samtidigt leka, gosa och umgås med Vincent blir ett pussel i veckorna. Och visst låter jag bli att röra dammsugaren flera dagar, men man behöver även få ha ett rent hem.

Jag hoppas Vincent kan komma ihåg mig eller sina första år, för mer än att hans mamma ”bara skulle dammsuga” eller ”bara skulle hänga tvätten lite snabbt”.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emelie

    Kände detsamma under några månader när jag hade praktik på ett svetsföretag. Jobbade 6.30-16.00 varje dag och tog en halvtimma att åka dit. Fick stressa att lämna barnen på förskolan och sen när jag hämtade dom så var det så mycket rutiner vi behövde gå igenom att vi inte fick någon stund att mysa tillsammans på. Så fort vi kom hem var det stress att laga mat. Sen skulle vi äta, duscha, borsta tänderna och för att dom skulle orka med dagarna så behövde dom lägga sig vid 19.00. Gick så långt att minsta tjejen inte ens ville med mig hem. från förskolan. Hon grät när hon såg mig och sprang till sin fröken och höll fast i henne. Hon var mer trygg med personalen än med mig. Av den anledningen blev jag glad när jag inte kunde fortsätta att jobba där efter att praktiken var slut. Nu har jag gått tillbaka till mitt gamla jobb och har all tid i världen att spendera med mina barn då jag inte jobbar så mycket mer än 15-20 timmar i veckan. Man behöver den tiden med barnen, speciellt när dom är så små!

    1. sandrasinspiration

      Åh nej vad jobbigt!!!! Låter inte kul. Tur att det ändrat sig nu 🙂 Jag försöker ta sovmorgon med Vincent flera dagar i veckan och på så sätt få mer kvalitetstid tillsammans. Sen hinner vi mysa efter maten och innan läggdags även om jag städar, men ibland blir det bara lite mycket känns det som. Att man ska hinna med allting.